Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

Bár ma már nyoma sincs az országot beborító hónak, de csütörtökön még több helyen is félméteres volt a hótakaró.

Fotó: Jéggel borított fák Dobogókőn 2020. december 22-én. MTI/Mohai Balázs
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Csütörtök reggelre hótakaró fedte be szinte az egész országot. A tegnap hajnali havazás számos fennakadást okozott: kidőlt fák és leszakadt vezetékek miatt nehézkessé vált a tömegközlekedés, emellett több út járhatatlanná vált a hóátfúvások miatt.

A téma kapcsán Reisz András meteorológus azt mondta, nem tart sokáig az igazi télies időjárás, olyannyira, hogy mára már nyoma sincs a hónak. Hozzátette, senkit sem érhetett váratlanul a havazás, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat időben jelezte a csapadék érkezését.

A fennakadások oka véleménye szerint az lehet, hogy az elmúlt néhány évben Magyarországon nem igazán tapasztaltunk hóesést, ami miatt kevésbé lehetnek magabiztosak a közlekedés téli felkészítésében a hatóságok – írja az Index.

Az Időkép késő esti cikke is megerősítette Reisz András szavait: lassan teljesen átvonul a felettünk lévő mediterrán ciklon, ami szerdán és csütörtökön téli tájat varázsolt valamennyi régióban Magyarországon. A Nagy-Hideg-hegyen csaknem fél méteres volt a hótakaró, és a Visegrádi-hegységben található Dobogókőn sem volt más a helyzet.