Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,28 Ft
Euró
390,72 Ft
Font
456,85 Ft
Bitcoin
57,362 $

Kékestetőn 24 centiméter a hó vastagsága

Az OMSZ hivatalos közösségi médiás oldalán közölték a friss hóvastagság-adatokat, de azt is megírták, hol lehet számítani havazásra, csapadékra és havas esőre.

Fotó: Drónnal készített kép: havas táj Kékestető közelében 2023. április 9-én. MTI/Komka Péter
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kékestetőn 24 centiméter a hó vastagsága – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délelőtt. A Facebook-oldalukon közzétett bejegyzésben közölték a friss hóvastagság-adatokat, megjegyezve, főleg a magasabban fekvő részeken ennél nagyobb értékek is könnyedén elfordulhatnak.

Egyúttal megírták azt is, hogy a csapadékot hozó ciklon középpontja az Alföld felett van, így tovább folytatódik a változó intenzitású havazás, illetve néhol havas eső, eső is lesz. A bejegyzéshez készített infografika alapján a Komárom-Esztergom vármegyei Kisbéren 16 centiméter, a Fejér vármegyei Sáregres-Cece állomáson 15 centiméter a hó vastagsága.

Megjegyzik, csütörtökön napközben főleg a középső és az északi országrészben várható további, jellemzően 1-3 centiméter körüli olvadó, vizes, tapadó hó. A Dunántúli-középhegységben és az Északi-középhegység nyugati felében 5 centiméter körüli, illetve afeletti tapadó hóréteg – a meglévővel együtt 20 centiméter körüli – is kialakulhat.

Délutánra a legtöbb helyen fokozatosan havas esőbe, esőbe vált a csapadék, de néhol – főként az északi országrészben – estig is kitarthat a havazás. Az Észak-Dunántúlon, főként a Bakony térségében a megerősödő északnyugati szél hófúvást okozhat – teszi hozzá az MTI.