Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,888 $

Havas Henrik az ATV-botrányról: az adatgyűjtésről tájékoztatni kellett volna Magyar Pétert

Szerinte egy interjút sem lehet azzal kezdeni, hogy a vendég elé tolnak egy ilyen dossziét, többek közt azért sem, mert nincs ideje arra, hogy annak a tartalmát megismerje.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az ATV-botrány hétfő óta nem csillapodik, s az egész azzal kezdődött, hogy az Egyenes Beszéd műsorvezetője, Rónai Egon egy dokumentumot adott át a Tisza Párt alelnökének, Magyar Péternek, amelyben összegyűjtötték, hogy az elmúlt időszakban összesen hányszor hívták meg őt vendégként a csatornához. Magyar ugyanis korábban többször szóvá tette, hogy nem biztosítanak számára elegendő megjelenési lehetőséget. A dokumentum láttán heves szóváltás alakult ki, majd a politikus felállt, és kisétált a stúdióból.

A jelenetet azóta több százezren nézték meg a YouTube-on, és nem kizárt, hogy az 1 milliós nézettség is meglesz hamarosan. De az ügy azóta tovább bonyolódott, amelyet illetően többen is elmondták a véleményüket, például a Hit Gyülekezete és a MÚOSZ elnöke. De az érintett fél is reagált erre, akinek kezd elege lenni, mindennek pedig ismét a Facebookon adott hangot. Nemrégiben pedig Havas Henrik is kifejtette véleményét a frisshírek.hu hasábjain, amelyből az Index szemlézett. Meglátása szerint Rónai Egon eléggé elrontotta a dolgokat.

Mivel egy interjút sem lehet azzal kezdeni, hogy a vendég elé tolnak egy ilyen dossziét, többek közt azért sem, mert nincs ideje arra, hogy annak a tartalmát megismerje. Ehelyett az lett volna a megoldás, hogy a beszélgetés végén a műsorvezető átadja a dokumentumokat. Az újságíró szerint az adatgyűjtésről tájékoztatni kellett volna Magyar Pétert, és az lett volna korrekt eljárás, ha előre megmondják neki, hogy szembesíteni fogják az általuk igaznak vélt tényekkel. „Az pedig, hogy Rónai Egon kutyakomédiáról beszélt, az egészen hihetetlen, illetve nem, mert az a gyanúm, hogy Magyarnak igaza lehet” – írta.

„Ezt a balhét Németh Szilárd vezérigazgató és hű fegyverhordozója, Bednárik Imre tervelhette ki” – fogalmazott Havas Henrik. Megjegyezte azt is, hogy Németh Sándorról és a Hit Gyülekezetéről érdekes könyvet tudna írni, de ezt két okból nem teszi, egyrészt éveket töltött az ATV-ben, ahol megbecsülték egészen addig, „amíg a Fidesznél nem telt be a pohár azzal, hogy a 2018-as választások előtt annak ellenére írtam könyvet Vona Gáborról, hogy Szlazsánszky Ferenc szerkesztővel megüzenték, hogy tönkretesznek”.

Másrészt pedig azért, mert egy esetet leszámítva sohasem utasították semmire. Az újságíró úgy gondolja, a Tisza Párt alelnökének valószínűleg igaza van abban, hogy Németh S. Szilárd állhat a botrány mögött. Szerinte „ő akkor romlott el, amikor Hajdú Péter az ATV-be került Bochkor Gábor társaságában, és az egyébként szolid képességű srácot bevezették a felső tízezer világába”. Végül hozzáfűzte azt is, mennyire csalódott Rónai Egonban.

Odáig fajultak a tüntetések, hogy már kijárási tilalmat rendeltek el Bangladesben

A kormány több nagyvárosba is katonai egységeket vezényelt a rend helyreállítása érdekében.