Clouds
21 Budapest
Dollár
353,06 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
434,46 Ft
Bitcoin
27,590 $

Havas eső és havazás is jöhet pénteken, helyenként viharossá fokozódhat a szélmozgás

Fotó: Unsplash/Ales Krivec
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Nappal is csak maximum 7 fokig emelkedik a hőmérséklet pénteken, az előrejelzés szerint pedig csak a keleti területeken lehet reggel napsütés, utána egyre inkább a havas eső lesz jellemző.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön a felhőátvonulások mellett ország nagy részén többórás napsütés várható, de délnyugaton és északkeleten tartósabban felhős lehet az idő.

Soron kívül Fontos üzenetet küldött a NAV az adózással kapcsolatban

Elszórtan valószínű záporos csapadék, hózáporra nagyobb esély a magasabban fekvő helyeken és északkeleten van. Este nyugat felől megnövekszik a felhőzet és beborul az ég.

Péntek reggel még keleten némi napsütés előfordulhat. A csapadékzóna kelet felé terjeszkedik, nyugat felől egyre inkább eső, havas eső lesz a jellemző, de keleten, északkeleten hosszabb ideig is havazhat.

A nyugatias szelet továbbra is nagy területen kísérik erős, helyenként viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok között alakul, de a szélvédett, tartósan derült részeken ennél hidegebb, akár -7 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű.