Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,263 $

Négy helyett hatnapos munkahéttel kísérletezik a Samsung

A döntés egyelőre csak a vezető beosztásban dolgozókat érinti.

...svg content...Fotó: Unsplash/Babak Habibi
Külföld

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

The Korea Economic Daily jelentése szerint a Samsung Group néhány leányvállalatánál radikális változásokra kerül sor, a cégcsoport vezetőinek ugyanis a korábbi öt nap helyett mostantól heti hat napot kell majd dolgozniuk.

Az intézkedés már a héten életbe lép, és egyelőre határozatlan ideig marad érvényben. A döntés hátterében a vállalatcsoport 2023-as üzleti teljesítményének elmaradása áll, amelyet többek között a dél-koreai won inflációja, az emelkedő olajárak és a magas kamatozású kölcsönök is súlyosbítottak. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

A Samsung Electronics, amely a fogyasztók körében az egyik legismertebb leányvállalat, szintén érintett lesz az új munkarendben. Az intézkedés ráadásul nemcsak az értékesítési, de a gyártási részlegek vezetőit is érinti, ami jelentős változásokat hozhat a vállalat működésében.

„Figyelembe véve, hogy főbb egységeink, köztük a Samsung Electronics Co. teljesítménye 2023-ban elmaradt a várakozásoktól, bevezetjük a hatnapos munkahetet a vezetők számára, hogy egyfajta válságérzetet keltsünk, és mindent megtegyünk a helyzet rendezése érdekében”, nyilatkozta a Samsung Group egyik vezetője.

A jelenlegi hírek szerint a vezetői szint alatti dolgozókra nem terjed ki az új szabályozás, ők továbbra is az ötnapos munkahét alapján járhatnak dolgozni.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.