Hatalmas városnegyed épülhet a hajléktalanok számára Amerikában

not image

A T-800-as

2019. december 25. - 16:01

Egy nagyon átfogó és eddig soha nem látott projekt valósulhat meg, mellyel rengeteg hajléktalan kaphat otthont Amerikában, közelebbről Kaliforniában.

Kevés olyan ország van, ahol nincs komolyabb hajléktalankérdés. A helyzet sokszor nem könnyű, mivel nem egy olyan világot élünk, amiben az emberek nagyon segítőkészek lennének. Kaliforniában pedig a helyzet egyre rosszabb és rosszabb a hajléktalanokat tekintve.

Az Egyesült Államok Hajléktalanságügyi Szakértői Tanácsa szerint Kaliforniában a tavaly januári időszaktól tekintve a becslések alapján Kaliforniában közel 130 ezer ember él az utcán, ami rengeteg. Ez a szám pedig egyre inkább nő.

Az úttörő terv és megoldás részeként egy új egyedi megoldás jöhet létre, mellyel mindenki jól járhat. Daune Nason, a Citizens Again alapítója pár nappal ezelőtt bejelentette, a fő cél immáron az, hogy megoldják a hajléktalanok lakhatását, kivetítve ezt a teljes közösségre.

Miután a politikusok és a vezetők az életük során nem tudják megoldani ezt a válságot, a csopport elindított egy GoFundMe névre keresztelt oldalt, aminek a kezdeti célja 50 ezer dollár volt. A kormány évtizedek óta épít kisebb befogadóhelyeket Amerika egész területén a hajléktalankérdés miatt, de ha a jelenlegi rendszert vesszük alapul, akkor mintegy 200 évbe telne, hogy mindenki otthonra leljen.

Emiatt egy külön városnegyed építését tervezik, aminek a költsége 3 milliárd dollárra rúghat a jelenlegi erőfeszítések mellett, és az körülbelül 11 év alatt valósulna meg. A javasolt 300 hektáros város nagyon felszerelt lenne, külön kórházzal, egészségügyi szolgáltatásokkal, házakkal, szórakozási lehetőségekkel és tevékenységekkel, parkokkal, mozival és még sok mással.

Ezen felül lennének olyan létesítmények is, amik kielégítik az emberek sajátos igényeit. Egy látogatóközpont és egy szálloda is a tervek között szerepel a látogató családok számára. A számítások szerint hosszú távon mindez sokkal jövedelmezőbb lenne a kormány számára. Ebben az esetben pedig több milliárd dollárról beszélhetünk, ami nem kevés.

Ez csak a méretgazdaságosságon múlik, az élő javak és a kényelmi szolgáltatások egy helyen történő elosztásának biztosításán, ahelyett, hogy kisebb, különálló területeket célozzon meg az állam és ezen felül az ország egész területén. Ez állítólag lehetővé tehetné a személyenkénti összegek 93%-os csökkentését, ami éves szinten 3 ezer dollár lenne, és nem 80 ezer.