Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,851 $

Hatalmas a felzúdulás a kék lap miatt, elmaradt a FIFA bejelentése

Pedig egyelőre még csak a tesztelését tervezték, ám lehet, hogy az egészből nem lesz semmi.

MTI/EPA/Kiko Huesca
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Számos olyan újítással találkozhattunk az elmúlt években a labdarúgásban, melyek a játék folytonosságát, valamint tisztaságát hivatottak növelni. A szabálymódosításokat a legtöbbször nem fogadják túl lelkesen, elég csak megemlíteni a VAR-t, vagy a katari hosszabbításokat.

Hasonló a helyzet a kék lappal is, melynek tesztjét ma jelentette volna be a FIFA szabályalkotó testülete, ám úgy tűnik, hogy még várnak a döntéssel, ugyanis komoly ellenállásba ütközött az ötlet – többek között az UEFA részéről is – számolt be róla a Daily Mail. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A kék lapot azokban az esetekben alkalmazhatná a bíró, ha taktikai szabálytalanság történne a pályán, vagy tiszteletlenséget tanúsítanának a játékvezetővel szemben. A lap felmutatásával 10 perces büntetést is kapna a játékos, illetve ha már kapott sárga lapot, úgy végleges kiállítást érne.

A tervek szerint a következő szezonban az FA-kupa mérkőzésein tesztelnék a kék lapot, Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke ugyanakkor már előre kijelentette, hogy nem engedélyezi a tesztelést az Európa-bajnokságon, a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában, sem a Konferencia-ligában.

A FIFA szabályalkotói pénteken tettek volna bejelentést a kék lap tesztelésének kapcsán, ám úgy tűnik, hogy erre csak a következő éves közgyűlésen kerül sor, melyet a jövő hónapban tartanak.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.