Clouds
21 Budapest
Dollár
344,78 Ft
Euró
371,26 Ft
Font
432,33 Ft
Bitcoin
26,968 $

Három nap alatt 10 millió példány fogyott az új Zeldából

TÉMÁK:
#eladások #Rekord
Fotó: Nintendo
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az új Zelda ezzel az eladási eredménnyel pedig még a Guinness World Records listájára is felkerült.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, május 12-én debütált a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, mely a Nintendo hosszú ideje futó, hatalmas, életre szóló kalandos videójáték-sorozatának legújabb darabja. Épphogy megjelent a Nintendo Switch konzoljára, a kritikusok máris elsöprő pozitivitással fogadták a címet.

Soron kívül Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról

A Nintendo pedig most hivatalos közleményben jelentette be, hogy úgy tűnik, nem csupán a kritikusok elismerését nyerte el az új Zelda, de a játékosok szívébe is belopta magát: a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a május 12-i megjelenése után eltelt mindössze három nap alatt több mint 10 millió példány kelt el belőle.

A Nintendo megjegyezte, ebből 4 millió példány az Egyesült Államokban talált gazdára, ami hatalmas szó, hiszen ezzel a játék egyben a leggyorsabban fogyó Switch-játék és Nintendo-játék is az amerikai piacon. Japánban összesen 2,24 millió darabot adtak el belőle.

Devon Pritchard, a Nintendo of America értékesítési, marketing és kommunikációs ügyvezető alelnöke a sajtóközleményben úgy fogalmazott:

„Sok játékos tér vissza Hyrule-ba, annak minden új rejtélyével és lehetőségével, és a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Nintendo Switch-re történő rekordot döntő megjelenésével alig várjuk, hogy lássuk, mit alkotnak a játékban, és milyen történeteket osztanak meg legközelebb.”

Pritchard ezzel együtt köszönetet is mondott mindenkinek:

„Hálásak vagyunk minden rajongónknak, akik az évek során megmutatták a The Legend of Zelda iránti szenvedélyüket, és a legújabb rész eladási számai továbbra is azt mutatják, hogy mind a franchise, mind a Nintendo Switch idén is erős lendületben van.”

Szó szerint világrekordot döntött az új Zelda

Enyhe kifejezés, hogy a Nintendo erős lendületben van idén: az elsöprő eladásokról szóló friss közlemény mellett ugyanis a Guinness World Records hivatalos oldalán is megjelent a hír, miszerint a „Legend of Zelda: Tears of the Kingdom gyorsabban fogy, mint bármelyik Nintendo játék a történelemben”.

Azt írják, a Zelda-sorozat legújabb játéka megdöntötte az eladási rekordokat, valóban beváltotta a hozzá fűzött reményeket és minden idők leggyorsabban fogyó Nintendo-játéka lett. Május 12-én került a boltok polcaira, és az első három nap alatt 10 millió példányt adtak el belőle, amivel elorozta a rekordot, amit korábban a 2018-as Super Smash Bros. Ultimate tartott.

A Nintendo Switchre készült Super Smash Bros. Ultimate nem sokkal a megjelenése után, decemberben döntötte meg a rekordot, amikor 24 nap alatt 12,08 millió példányban kelt el. Ezt megelőzően a Nintendo leggyorsabban fogyó játéka a New Super Mario Bros. volt a Wii-re 2009-ben.

Abból az első héten 1,4 millió példányt adtak el, a nyolcadik héten pedig 10,5 milliót. Ezzel az új rekorddal a Tears of the Kingdom a leggyorsabban fogyó Legend of Zelda-videójáték a franchise 37 éves történetében.