Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,71 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
464,27 Ft
Bitcoin
63,770 $

Három medve osont be egy japán gyárba, majd egy napig bújócskáztak

A medvék közel egy napig rejtőzködtek a gyárban.

...svg content...Fotó: Unsplash/anthony renovato
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az AP jelentése szerint Japán északi részén egy tatami szőnyeggyárba osont be három medve, feltételezhetően egy anyamedve és két bocsa, melyek közel egy napig a gyárban rejtőztek a dolgozók elől. A város tisztviselői később közölték, a medvéket elfogták és elaltatták.

Egy járőröző tisztviselő vette észre a medvéket, ahogy szerda reggel beosontak a Mitasóban, Akita prefektúrában található tatamigyárba. A tisztviselők azonban aggódtak a váratlan látogatók miatt, mivel a városban egyre gyakrabban jelentenek medvetámadásokat lakott területeken és azok közelében is. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Később a gyárt egyik tulajdonosa elárulta, noha látta a medvéket kint sétálgatni, azt nem gondolta volna, hogy be is mennek. A város tisztviselői és rendőrtisztek sisakban és pajzsokkal felszerelkezve érkeztek a helyszínre, s megkezdték az őrködést.

Végül a helyi vadászok intézkedtek, akik először petárdákkal próbálták elijeszteni a betolakodókat, ám miután ez a terv kudarcot vallott, a gyár bejáratánál állítottak fel ketreceket, és azt várták, hogy az állatok kijöjjenek az épületből.

Egy éjszakát vártak, mire a medvék kijöttek: csütörtök reggelre már a ketrecekben voltak, az egyikben a felnőtt példány, a másikban a két bocs. A helyi jelentések szerint a medvéket később elaltatták, mert attól tartottak, hogy visszatérnek a városba, és veszélyt jelentenek, ha szabadon engedik őket.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.