Clouds
21 Budapest
Dollár
344,86 Ft
Euró
371,08 Ft
Font
431,95 Ft
Bitcoin
26,811 $

Három palesztint gyilkoltak meg az izraeli erők egy nábluszi rajtaütés során

Fotó: EPA/ALAA BADARNEH
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Különleges alakulatok, valamint több száz izraeli katona vett részt az akcióban, s legalább hét palesztin megsebesült, illetve jelentős károkat okoztak.

A jelentések szerint az izraeli hadsereg három palesztin férfit gyilkolt meg, miután nagyszabású rajtaütést hajtottak végre a Ciszjordánia északi részén található Náblusz városában, a Balata menekülttáborban.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

A palesztin egészségügyi minisztérium közlése alapján a 32 éves Muhammad Abu Zaytoun, a 30 éves Fathi Abu Rizk és a 24 éves Abdullah Abu Hamdan vesztette életét a vasárnap hajnaltól hétfő reggelig tartó összecsapásban – számolt be az Al Jazeera.

Hozzátették, miszerint különleges alakulatok, valamint több száz izraeli katona vett részt az akcióban, amely miatt legalább hét palesztin sebesült meg, ugyanis éles lőszert és könnygázt vetettek be több tucat ember ellen.

A minisztérium szerint egyes szemtanúk azt állították, hogy az izraeli erők buldózerekkel vették blokád alá a menekülttábor bejáratait, majd több házat és egyéb épületet megrongáltak vagy porig romboltak, amelyhez páncéltörő gránátokat is alkalmaztak.

Ám a hadsereg közleményében mindössze annyi szerepelt, hogy három palesztin férfit tartóztattak le fegyveres tevékenységben való részvétel gyanújával, fegyvereket foglaltak le, s felfedeztek egy robbanóanyag-laboratóriumot.