Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,75 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
64,253 $

Hamis Szputynik V-védőoltásokat foglaltak le Mexikóban

Több ezer dózis hamisított Szputnyik V koronavírus elleni védőoltást foglaltak le Mexikóban a hatóságok.

...svg content...Debrecen, 2021. március 17. Első oltáshoz használatos, orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcina felhasznált ampullái a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Nappali Kórházában kialakított oltóponton 2021. március 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A mexikói vámhatóság közleményéből kiderül, hogy egy Hondurasba tartó magánrepülőgép fedélzetén két hűtőtáskában körülbelül 5775 dózis Szputynik V-vakcinát kíséreltek meg a közép-amerikai országba csempészni. A szénsavas üdítőitalok közé rejtett ampullákat a hatóság lefoglalta, a gép hondurasi állampolgárságú utasait és legénységét pedig átadták az ügyészségnek.

Az ATV értesülései szerint az orosz fejlesztésű koronavírus elleni oltóanyag külföldi megbízásával foglalkozó beruházási alap (RDIF) megvizsgálta a lefoglalt vakcinákról készült fényképeket, és a csomagolásuk és címkéjük alapján megállapították, hogy hamisítványokról van szó.  Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

Az RDIF felhívta rá a figyelmet, hogy az oltóanyag szállítását csak a hiavtalosan arra megbízott cégek végzik szigorú biztonsági előírásoknak megfelelően. Állításuk szerint feltehetőleg provokációs célú incidensről van szó, mellyel az orosz oltóanyagba vetett bizalmat kívánják megrendíteni.

Újabb pénzmegvonás jöhet a szuverenitásvédelmi törvény miatt

A brüsszeli testület vizsgálja a lehetőséget.

Rekordok sora jelzi, hogy a Föld a valaha mért legforróbb napjait éli át

A Föld két egymást követő napon is megdöntötte saját hőmérsékleti rekordját, riasztó mérföldkövet állítva a globális felmelegedés történetében.