Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Hamis Szputynik V-védőoltásokat foglaltak le Mexikóban

Debrecen, 2021. március 17. Első oltáshoz használatos, orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcina felhasznált ampullái a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Nappali Kórházában kialakított oltóponton 2021. március 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Több ezer dózis hamisított Szputnyik V koronavírus elleni védőoltást foglaltak le Mexikóban a hatóságok.

A mexikói vámhatóság közleményéből kiderül, hogy egy Hondurasba tartó magánrepülőgép fedélzetén két hűtőtáskában körülbelül 5775 dózis Szputynik V-vakcinát kíséreltek meg a közép-amerikai országba csempészni. A szénsavas üdítőitalok közé rejtett ampullákat a hatóság lefoglalta, a gép hondurasi állampolgárságú utasait és legénységét pedig átadták az ügyészségnek.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Az ATV értesülései szerint az orosz fejlesztésű koronavírus elleni oltóanyag külföldi megbízásával foglalkozó beruházási alap (RDIF) megvizsgálta a lefoglalt vakcinákról készült fényképeket, és a csomagolásuk és címkéjük alapján megállapították, hogy hamisítványokról van szó. 

Az RDIF felhívta rá a figyelmet, hogy az oltóanyag szállítását csak a hiavtalosan arra megbízott cégek végzik szigorú biztonsági előírásoknak megfelelően. Állításuk szerint feltehetőleg provokációs célú incidensről van szó, mellyel az orosz oltóanyagba vetett bizalmat kívánják megrendíteni.