Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,175 $

Hamis nyereményjátékot indítottak a Lidl nevében, ne dőljön be az átverésnek!

A magyar Lidl közölte, nem indítottak olyan nyereményjátékot, amelyben Dyson porszívót vagy Smeg vízforralót lehet nyerni.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Lidl Facebook-bejegyzéséből kiderült, a közösségi portálon terjedő bejegyzés nem kötődik a márkához, kizárólag csalókról van szó az osztogatós játék kapcsán.

„Az utóbbi időszakban sajnos ismét több olyan hamis Facebook és Instagram profilra és nyereményjátékra hívták fel a figyelmünket, melyben a Lidl nevét, valamint logóját megtévesztési szándékkal használták fel. Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a Smeg vízforralót és a Dyson porszívót ígérő hirdetések #NEM tőlünk származnak” – írták.

A Lidl készített egy összeállítást, amelyben felsorolták, mikén lehet kikerülni a Facebookon felbukkanó hamis hirdetéseket: Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

  • Keresni kell a kék pipát. Ez jelzi azt, hogy a Facebook és az Instagram által hitelesített, ellenőrzött profilról van szó.
  • Ha gyanús az oldal, ellenőrizni kell a nevét! A hivatalos Lidl-oldalak neve: Facebook –@LidlMagyarorszag; Instagram – @lidlhu.
  • Ha valaki gyanús oldallal vagy csalással találkozik, azt érdemes jelenteni a Facebooknak vagy az Instagramnak, így meggátolható, hogy másokat is rászedjenek a csalók. 
  • Amennyiben valaki meglepő személyes megkeresést kap egy oldaltól, olyat, amilyenre nem számított, fogjon gyanút. Semmiképp ne reagáljon addig, amíg nem ellenőrzi  a forrás hitelességét.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.