Dollár
383,19 Ft
Euró
392,47 Ft
Font
464,06 Ft
Bitcoin
24,818 $

Hamis koronavírustesztet kínált kirándulásai mellé egy utazási iroda

MTI/Komka Péter
not image

Kulcsár Péter

2021. április 8. - 05:50

Mivel a legtöbb külföldi országba kizárólag negatív koronavírusteszttel lehet utazni, sokan pedig nem akarnak sorban állni a mintavételezéseknél, ezért az egyik vállalat a piaci rést kihasználva előnyt szeretett volna kovácsolni magának.

A Digi24 hírportál értesülései szerint egyre többen vannak Romániában, akiknek tele van a hócipőjük a világjárvánnyal, hiába dőlnek meg a napi rekordok az országban, és már tavasszal lefoglalták maguknak az utazásokat nyárra.

Az egyik bukaresti utazási iroda elhatározta, hogy egy új szolgáltatással csábítja magához az ügyfeleket, mégpedig nem mással, mint hamis, negatív koronavírustesztekkel.

Ennek a legfőbb előnye, hogy a kliensnek nem kell tennie semmit sem utazás előtt, nem szükséges ellátogatnia egyetlen kórházba és egészségügyi intézménybe sem, valamint a laboreredményekre sem kell várnia.

Ha kifizeti az előre meghatározott díjat, az iroda már mellékeli is a negatív teszteredményt, ami kiváltja az összes macerás ügyintézést.

A bukaresti rendőrség észrevette a szürke bizniszt, és rajta is ütöttek a cégen, valamint végrehajtották a házkutatást. Az iroda eddig legalább 11 utazni vágyó számára állított ki hamis orvosi igazolást arról, hogy nem hordozzák magukban a Covid19 kórokozóját.

A rendőrség végül okirat-hamisítás és a járvány leküzdésének meghiúsítása miatt indított eljárást az utazási iroda 33 éves tulajdonosa ellen, és könnyen elképzelhető, hogy furfangos tettét a bíróság letöltendő börtönbüntetéssel fogja szankcionálni.