Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,40 Ft
Euró
393,86 Ft
Font
459,89 Ft
Bitcoin
62,385 $

Hamis bombariadó miatt felelhet tetteiért egy szegedi férfi

Letartóztattak egy férfit, aki szerdán robbantással fenyegette meg az egyik szegedi bevásárlóközpontot.

Illusztráció/Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az ugyeszseg.hu szerint a férfi 2021. augusztus 19. napján, 16 órakor telefonált a 112-s segélyhívóra és közölte, hogy bombát rakott az általa megjelölt szegedi bevásárlóközpontba, és egy órájuk van az emberek kimenekítésére.

A gyanúsított a hívását még többször megismételte és közölte, hogy lesz még pár bomba és innentől kezdve 3 és fél órájuk van a rendőröknek, hogy megtalálják a bombát. Közölte azt is, hogy látja a rendőröket, figyel mindent, a közelben van és sürgette őket, hogy lassan felrobban a bomba, vessenek be drónt is. A férfi még további két hasonló tartalmú hívást intézett a segélyhívóra. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

A gyanúsított fenyegetései miatt a bevásárló központot lezárták, több száz embert érintően kiürítették, majd átkutatták. Az épületben bombát nem találtak.

A minősített közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

Az indítvány alapjául az szolgált, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, többszörös visszaeső, sőt korábban is többször állt már bíróság előtt közveszéllyel fenyegetés bűncselekménye miatt.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, ülésén fog dönteni.