Dollár
426,92 Ft
Euró
423,11 Ft
Font
483,21 Ft
Bitcoin
20,076 $

Hamis bombariadó miatt felelhet tetteiért egy szegedi férfi

Illusztráció/Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 21. - 10:40

Letartóztattak egy férfit, aki szerdán robbantással fenyegette meg az egyik szegedi bevásárlóközpontot.

Az ugyeszseg.hu szerint a férfi 2021. augusztus 19. napján, 16 órakor telefonált a 112-s segélyhívóra és közölte, hogy bombát rakott az általa megjelölt szegedi bevásárlóközpontba, és egy órájuk van az emberek kimenekítésére.

Soron kívül Diákjai előtt esett össze egy tanárnő, kollégája kezdte meg az újraélesztését

A gyanúsított a hívását még többször megismételte és közölte, hogy lesz még pár bomba és innentől kezdve 3 és fél órájuk van a rendőröknek, hogy megtalálják a bombát. Közölte azt is, hogy látja a rendőröket, figyel mindent, a közelben van és sürgette őket, hogy lassan felrobban a bomba, vessenek be drónt is. A férfi még további két hasonló tartalmú hívást intézett a segélyhívóra.

A gyanúsított fenyegetései miatt a bevásárló központot lezárták, több száz embert érintően kiürítették, majd átkutatták. Az épületben bombát nem találtak.

A minősített közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

Az indítvány alapjául az szolgált, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, többszörös visszaeső, sőt korábban is többször állt már bíróság előtt közveszéllyel fenyegetés bűncselekménye miatt.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, ülésén fog dönteni.