Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

Bombariadó van érvényben, evakuálták a Capitoliumot

Fotó: MTI/EPA/Samuel Corum
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 19. - 17:41

A Capitoliumnál bombariadó van érvényben, miután egy parkoló autó gyanússá vált.

Az amerikai Capitoliumi Rendőrség vizsgálja a Kongresszusi Könyvtár közelében parkoló teherautóból származó, “aktív bombariadónak” nevezett fenyegetést, miközben a képviselőház egyik irodaházának munkatársait evakuálták.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

A Capitoliumi Rendőrség Twitter-oldalán arra figyelmeztette a lakosságot, hogy “kérjük, maradjanak távol ettől a területtől”.

A CNBC beszámolója szerint a Cannon irodaházában tartózkodók is riasztást kaptak, amelyben arra utasították őket, hogy hagyják el az épületet, és költözzenek át a Longworth irodaházába.

A helyszínre érkezett az FBI washingtoni irodájának National Capital Response csoportja, valamint a Fegyverügyi Hivatal ügynökei is. A kongresszus jelenleg szünetel.

A CNN beszámolója alapján a rendőrség továbbra is tárgyal az autóban ülő gyanúsítottal, akinek állítása szerint bomba van a járműben. A hivatalos tájékoztatás szerint nem tudni, mik a férfi indítékai, és egyelőre azt sem tudják az illetékesek, hogy valós a fenyegetettség vagy a bomba valójában nem is bomba.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.