Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,28 Ft
Euró
390,72 Ft
Font
456,85 Ft
Bitcoin
57,362 $

Hamász-tisztviselő: a „harcosok ádáz harcokat” vívnak az izraeli erőkkel

Állítása szerint az elesett és megsebesült izraeli katonák száma jóval magasabb a hivatalos közlésnél.

Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera jelentése szerint a Hamász tisztviselője, Oszama Hamdan Bejrútban újságíróknak nyilatkozva beszélt arról, hogy a csoport fegyveresei „ádáz harcokat” vívnak az izraeli erőkkel a Gázai övezet különböző területein, állítva, hogy az elesett és a megsebesült izraeli katonák „valós száma” „sokkal magasabb”, mint az Izrael által közölt adatok.

Hamdan az újságíróknak nyilatkozva azt is kijelentette, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és az izraeli hadsereg semmilyen politikai vagy katonai célt nem ért el, és „soha nem is fognak elérni”. Soron kívül Belső vizsgálat indult Monoki Lehel és Sebők Vilmos viselkedése miatt a Liverpool győzelme után

A Gázában fogságba esett izraeli foglyok családtagjaihoz szólva Hamdan közölte:

„Az Önök hadseregének a népünk elleni folyamatos háborús hadjárata nem fogja visszaadni gyermekeiket. Nem fognak visszatérni, ha az agresszió nem szűnik meg.”

A televíziós beszédben a továbbiakban arról is szót ejtett, hogy a Gázai övezetbe naponta csak mintegy 100 segélyszállító teherautó érkezik, noha az övezetnek napi 600 teherautóra lenne szüksége.

Arra is kitért, hogy a Gáza északi részén lévő területek csak a töredékét kapják annak, amit az övezetbe engedtek bejutni. Azzal is megvádolta az ENSZ palesztinokat segítő szervezetét, valamint a Palesztin Vörös Félholdat, hogy nem látja el megfelelően a feladatát.