Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,92 Ft
Euró
386,49 Ft
Font
454,30 Ft
Bitcoin
69,549 $

Hamarosan túltelítődhetnek a magyar kórházak

A koronavírus-járvány harmadik hullámának berobbanása következtében a Magyar Orvosok Szakszervezete szerint a teljesítőképesség határára kerülhet az egészségügyi ellátórendszer.

...svg content...La Mesa, 2020. április 23. Mobiltelefont tart egy ápolónő az egyik koronavírussal fertőzött beteg füléhez, aki lányával beszél a kaliforniai La Mesában lévő Sharp Grossmont Kórházban 2020. április 22-én. Az Egyesült Államokban 849 092 fertőzöttje és 47681 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak a legfrissebb adatok szerint. MTI/EPA/Etienne Laurent
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az InfoRádiónak adott interjújában a szervezet alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes elmondta, annak ellenére, hogy lenne betegágy, lélegeztetőgép és egyéb eszközök, határokat kell húzni, ellenkező esetben a személyzetet a már ellátás alatt álló páciensektől kell elvonni.

A szakember közölte, egy hete az intenzív osztályokon az orvosok próbálják a legtöbb gyógyulási eséllyel rendelkező betegeket a lehető legmagasabb szintű ellátásban biztosítani. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

Daróczy-Gaál hozzátette, minél magasabb a pontszáma valakinek a többféle kritérium alapján felállított scoring rendszerben, annál inkább esélyes, hogy megkapja a 30-35 százalékos potenciális túlélési rátát, amit egy átlagos covid-páciensnek meg tudnak adni, amennyiben lélegeztetőgépre kapcsolják.

Az etikai ajánlásokat jellemzően az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság határozza meg, míg az eljárásrend folyamatát a Magyar Orvosi Kamara rögzíti. A szervezet alelnöke példaként említette, hogy egy állapotos kismama előnyt élvez egy nem állapotos emberrel szemben, ami nem szakmai, hanem inkább morális kérdés.

Daróczy-Gaál kitért arra is, hogy várhatóan a kórházak száz százaléka telítődni fog, mivel jelenleg is folyamatosan újabb covid-osztályokat kell megnyitni a koronavírusos betegek számára.

Az alelnök arra a kérdésre, hogy van-e még tartalék a rendszerben, azt válaszolta, hogy nincs, egyúttal kiemelte, az egészségügy a teljesítőképessége határán táncol.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.