Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Hamarosan megérkeznek az ENSZ ellenőrei a zaporozsjei atomerőműhöz

Fotó: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételrõl készült kép az orosz ellenõrzés alatt álló zaporizzsjai atomerõmûrõl a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. augusztus 7-én. A támadás során egy kiégett fûtõcsövek tárolására szolgáló raktárt ért találat, valamint radioaktivitás mérésére szolgáló szenzorok sérültek meg. Az orosz és az ukrán erõk egymást vádolják a zaporizzsjai atomerõmû lövetésével. MTI/EPA//Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 31. - 14:58

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség küldöttjei már a helyszínen vannak. 

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) küldöttsége megérkezett a dél-ukrajnai Zaporozsje városába, hogy később meglátogathassák az orosz kézen lévő enerhodari atomerőművet. 

A Rafael Grossi, a NAÜ vezetője által vezetett 14 fős csoportot egy konvoj hozta be, amely reggel indult el Kijevből – írja a The Guardian

A város körülbelül kétórás autóútra van az erőműtől, de nem világos, hogy a csapat hogyan és mikor jut el a helyszínre, mivel az oroszok által tartott területekre való átkelés nem mindig egyszerű.

Mielőtt ma reggel elindult csapatával Zaporozsje felé, Grossi elmondta az újságíróknak, hogy néhány napot terveznek eltölteni az erőműben, és utána jelentést tesznek.

Európa legnagyobb atomerőműve orosz kézen van, a területet is ők ellenőrzik. Az elmúlt napokban, hetekben megerősödtek a harcok a környéken, és az oroszok és az ukránok egymást vádolják, hogy ki lőtte az erőművet. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.