Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,36 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
67,989 $

Hamarosan kitörhet a felvásárlási láz, még az élelmiszerárstop kivezetése előtt

Augusztus elseje után jelentősen emelkedhet az eddig hatósági áras termékek ára, ami azt is jelentheti, hogy napokon belül kezdetét veszi a bespájzolás.

...svg content...Fotó: A Spar 100. franchise üzlete Zuglóban, az Ungvár utcában 2016. szeptember 7-én, a boltnyitás előtt. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban bejelentette, hogy augusztus 1-jéig hosszabbítják meg az élelmiszerárstopot, vagyis jelentősen megugrik majd ezen termékek ára. Emiatt megvan rá az esély, hogy hamarosan kitör a felvásárlási láz, így az áruházláncoknak ideje felkészülniük egy újabb rohamra.

Ezt valamelyest ellensúlyozhatja, hogy augusztus elseje után az eddig árstopos termékeket is be kell vonni a kötelezően akciózott áruk körébe, azaz a kiskereskedőknek 15 százalékkal a beszerzési ár alatt kell kínálniuk az árucikkeket – írta az Infostart. Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

Hasonló pánikvásárlásra volt már példa nálunk, például a koronavírus-járvány kezdetén, 2020 tavaszán, amikor sokan többek között a lisztet és az élesztőt kezdték felhalmozni. De ugyanez volt a helyzet a benzinárstop utolsó időszakában, tavaly nyár végén, amikor az autósok megrohamozták a kutakat, ami végül ellátási gondokhoz vezetett.

A Blikk megkérdezett két nagy hazai üzletláncot, hogy számítanak-e a következő napokban rohamra. A Lidl azt a választ adta, hogy az árstop eltörlése miatt elképzelhető, hogy emelkedni fog az érintett termékek iránti kereslet, de folyamatosan azon dolgoznak, hogy kiszolgálják a vásárlók igényeit.

A Spar az árstop eltörlésének bejelentése után a hatósági áras tejekre eddig elrendelt 2 literes vásárlási korlátozást 12 literre emelte, ami azt jelzi, hogy a cég egyáltalán nem számít ellátási problémákra vagy készlethiányra.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt