Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,32 Ft
Euró
393,00 Ft
Font
459,69 Ft
Bitcoin
67,275 $

56 év után operáltak ki egy halott magzatot egy 81 éves nő testéből – a műtét után meghalt

A 81 éves brazil nő testéből 56 év után távolították el a halott magzatot, ám a műtét után tragikus módon elhunyt.

Fotó: Unsplash/Piron Guillaume
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Metro értesülései szerint Daniela Verának fiatalabb korában tudtán kívül méhen kívüli terhessége volt, s hiába panaszkodott hosszú éveken át az orvosoknak hasi fájdalmakra, figyelmen kívül hagyták. Daniela végül március 10-én ment be egy helyi egészségügyi központba, ahonnan átküldték egy másik kórházba, hogy 3D-s vizsgálatokat végezzenek rajta.

A felvételek lithopediont mutattak ki görögből (litho- – kő, -paidion – kisgyermek, tehát kőmagzat), egy olyan állapotot, amikor a méhen kívüli terhesség elmeszesedik a magzat körül. Annak ellenére, hogy az idős nőnek élete során hét gyermeke is született, ezt az állapotot egészen addig nem észlelték, míg Daniela meg nem kapta a felvételeket. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Miután felfedezték a problémát, azonnal műtéti beavatkozásra került sor, majd ezt követően az intenzív osztályra szállították, ahol március 15-én életét vesztette, miután fertőzést kapott. 2013-ban hasonló eset történt egy 82 éves kolumbiai asszonnyal, akinek egy 40 éves halott magzat volt a testében.