Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,61 Ft
Euró
380,65 Ft
Font
443,68 Ft
Bitcoin
44,505 $

10 kubai migráns halt meg egy mexikói kamionbalesetben

A sok halott mellett sokan megsérültek, így lehetséges, hogy tovább fog növekedni az áldozatok száma.

Fotó: Unsplash/Denisse Leon
Dél-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Rövid időn belül két tömegtragédia is történt Mexikóban. Mint arról korábban beszámoltunk, keresztelő közben beomlott egy mexikói templom tetőszerkezete, ami miatt sokan életüket vesztették.

Szintén az elmúlt hétvégén történt az a baleset, amiben legkevesebb 10 kubai migráns hunyt el. 17 másik pedig súlyosan megsérült, amikor az őket szállító teherautó balesetet szenvedett a dél-mexikói Chiapas államban.

A baleset az autópályán történt, miközben a Guatemalából Mexikóba érkező, az Egyesült Államok felé tartó úton megtörtént a tragédia. A Ford teherautójának vezetője, melyet nem ennyi ember szállítására terveztek, elmenekült a helyszínről.

Túl gyorsan hajtott a sofőr

A Reuters azt írja, az első jelentések szerint a sofőr túl gyorsan hajtott, majd elvesztette az uralmát a jármű felett, és felborult. A felvételeken egy rendszámtábla nélküli teherautó látható, mely az oldalára borulva állt meg az árokban.

A 17 sérültet kórházba szállították, és jelenleg megfigyelés alatt tartják őket. A halott migriánsok egyike gyermek volt, rajta sem lehetett már segíteni, olyan súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben.

2021 decemberében legkevesebb 54, feltehetően közép-amerikai származású ember vesztette életét, amikor egy teherautó felborult Chiapasban. A legutóbbi baleset is hasonló volt, mely ugyancsak sok áldozatot követelt.