Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,252 $

Keresztelő közben beomlott egy templom tetőszerkezete, sokan meghaltak

Legkevesebb hét áldozata van annak a balesetnek, ami Mexikóban történt, amikor beomlott egy templom tetőszerkezete.

Fotó: Unsplash/Jezael Melgoza
Dél-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Legkevesebb hét áldozatról tudni, akiken már nem lehetett segíteni a tetőszerkezet beomlását követően. Vasárnap történt a tragédia Mexikóban, és lehetséges, hogy lesznek még áldozatai a szörnyűségnek, miután sok a sérült.

A hivatalos tájékoztatás szerint 10 sérültet emeltek ki a romok alól, és többek még mindig ott vannak a törmelékek alatt. A mentési munkálatok folyamatban vannak a kora délután történt incidens után. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

A France24 arról ír, hogy a helyi média szerint legalább 20 ember eltűnéséről tudni a Santa Cruz plébánia romjai alatt, és éppen keresztelőt tartottak, amikor hirtelen beomlott a mennyezet. Arra számítanak, hogy tovább fog emelkedni a halálos áldozatok száma, mivel körülbelül 80 ember tartózkodott odabent, amikor a tető beomlott.

A mentőcsapatok estére speciális felszereléseket vártak a helyszínre, hogy befejezhessék a kutatásokat és a mentési munkálatokat. A televíziós felvételeken az látszik, ahogyan tucatnyian rudakkal igyekeznek tartani a beomlott épület egy részét, miközben mások a roncsok között kutatnak.

Egy közeli biztonsági kamera rögzítette a beomlás pillanatát, majd a következő pillanatban eltűnt a templom a porfelhőben. Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a beomlást, és a maga a szerkezet milyen régi volt.

Ismét kígyózó sorok lehetnek a benzinkutakon

Mint ismert, a jövedéki adó bevezetése miatt január 1-től jelentős mértékben emelkednek Magyarországon az üzemanyagárak.

Fotos újítás bevezetését jelentette be a Google

Új levélszemét-szűrő rendszerrel bővült a Gmail, amely a hagyományos módszereket is lekörözi a nem kívánt emailek azonosításában és blokkolásában.

Újra a budapesti Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására

A siker példa nélküli az európai karácsonyi vásárok történetében: soha korábban egyetlen ünnepi rendezvénynek sem sikerült négyszer elhódítani a rangos elismerést.