Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,67 Ft
Euró
394,44 Ft
Font
460,80 Ft
Bitcoin
62,728 $

Legalább 12 ember halt meg a brazíliai árvíz miatt

Egy lányt élve mentettek ki szombat reggel, aki 16 órát töltött a romok alatt.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Dél-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi hatóságok szerint a pusztító vihar, az özönvízszerű eső és az árvíz miatt több csapatot is vezényeltek Rio de Janeiro hegyvidéki területeire, a kialakult helyzetet pedig „kritikusnak” minősítették. A közlemény szerint többen is meghaltak, miután összedőlt egy ház Petropolis városában, amely a fővárostól 70 kilométerre található.

Mint kiderült, egy lányt élve mentettek ki szombat reggel, aki 16 órát töltött a romok alatt. A szomszédok elmondták, hogy édesapja hősiesen, a testével védte gyermekét a lezúduló törmelékektől, sajnálatos mód azonban rajta már nem tudtak segíteni, holtan találtak rá lánya mellett. Továbbá nyolc halálesetről érkezett jelentés Rio de Janeiro államban. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

A hatóságok közleményéből az is kiderül, hogy Espirito Santo államban legalább négyen haltak meg, míg hét főt továbbra is keresnek. A kormányzó szerint Mimoso do Sul településén „kaotikus” a helyzet, s elmondása szerint egyelőre nem lehet megbecsülni, hányan vesztették életüket az árvíz miatt – írja a Barron’s.

Sao Paolo államban pedig két gyermeket szállítottak kórházba, akik a pénteki vihar során sebesültek meg. Luiz Inacio Lula da Silva elnök az X-en közzétett bejegyzésében együttérzését fejezti ki az elhunytak hozzátartozói felé, valamint kiemelte, a helyi hatóságokkal folyamatosan azon dolgoznak, hogy felmérjék, s helyreállítsák a károkat, valamint felkészüljenek egy újabb természeti katasztrófára.

Ugyanis az előrejelzések szerint vasárnap is heves esőzésekre lehet számítani az országban, amely miatt a hatóságok felszólították az embereket, hogy maradjanak otthon. Mindemellett ezrek vesztették el otthonaikat, akik számára egyelőre a közeli iskolákban tudtak menedéket biztosítani, egyúttal megerősítésre került: péntek óta mintegy 90 embert evakuáltak.