Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

Legalább 22-en meghaltak Pakisztánban két robbanás miatt

Mindez egy nappal a parlamenti választások előtt történt.

Fotó: EPA/ARSHAD ARBAB
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Helyi tisztviselők közlése szerint két robbantás is történt a pakisztáni Beludzsisztán tartományban, mindössze egy nappal a parlamenti választások előtt – számolt be a BBC. A rendelkezésre álló információk szerint az első Pishinben, egy független jelölt pártirodája előtt történt, amely miatt 14 ember veszthette életét.

A második robbanás nagyjából 150 kilométerrel arrébb, Qillah Saif Ullah körzetben nyolc ember halálát okozhatta. A hatóságok szerint összesen legalább 22 ember hunyt el, valamint 25-en megsebesültek, a sérülteket mostanra kórházba szállították. A cikkben hozzáteszik, egyelőre senki sem vállalta a felelősséget a támadásokért. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

A közösségi médiában megjelent képeken számos jármű (autók, motorok) látható, amelyek a robbanás ereje miatt konkrétan darabokban hevernek mindenfelé. Illetve az első robbanás épp akkor történt, amikor a független jelöltnek találkozója volt valakivel az említett helyszínen. Megjegyzik, a második robbanás kapcsán egyéb részletek még nem láttak napvilágot.

A választást viszont a tervek szerint rendesen megtartják csütörtökön, s mindezt a beludzsisztáni kormány is megerősítette. „Biztosak lehetnek benne, hogy nem engedjük meg a terroristáknak, hogy aláássák vagy szabotálják ezt a kulcsfontosságú demokratikus folyamatot” – jelentette ki Jan Achakzai tartományi miniszter egy X-en közzétett bejegyzésben.

A Telex megjegyzi, február 8-án azért tartanak parlamenti választást, mert tavaly ősszel lemondott a kormány, és feloszlatták a parlamentet. Az alkotmány szerint ilyen esetben előrehozott választásokat kell tartani az országban. A pakisztáni független emberi jogi bizottság szerint csekély esély van a szabad és igazságos választásokra, mert számos ellenzéki jelöltet megakadályoztak az indulásban.