Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,63 Ft
Euró
395,68 Ft
Font
468,36 Ft
Bitcoin
66,659 $

Több mint 50-en haltak meg az Indiát sújtó hőhullám következtében

Emellett mintegy 25 ezer ember került kórházba hőguta tüneteivel a március óta tartó hőhullámok következtében.

...svg content...Fotó: Unsplash
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az indiai szövetségi egészségügyi minisztérium közlése szerint március 1. és május 30. között legalább 56 ember vesztette életét, és 24 849 főt szállítottak kórházba hőguta tüneteivel. A beszámoló szerint a legnagyobb forróság májusban sújtotta az országot, s három nap alatt több mint 50 ember halt meg, ebből 33-an Uttar Prades államban, 20-an pedig Odisha államban.

Mindezt helyi tisztviselők is megerősítették az ANI hírügynökségnek nyilatkozva, hozzátéve, hogy június elsején is számos halálesetet jelentettek, ezáltal az elhunytak száma ennél jóval magasabb lehet. Úgy tudni, Uttar Pradesben több rendőr, választási tisztviselő, biztonsági őr és egészségügyi dolgozó is meghalt. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Odisában a helyi hatóságok szerint az elmúlt 72 órában legalább 20 embernek volt szüksége ellátásra hőguta miatt, valamint Bihar, Madja Prades és Dzsarkhand államokban is történhettek halálesetek, de eddig hivatalosan nem erősítették meg – írja a BBC. Megjegyzik: a hőmérséklet az elmúlt két hétben Észak-, Közép- és Nyugat-India egyes részein volt a legmagasabb.

Volt, ahol napokon át 45-46 fokot mértek, míg más helyeken közel 50 Celsius-fokot is regisztráltak. Egy hete arról számoltunk be, hogy közel 50 fokot mértek egy észak-indiai városban, de az ország többi részén is tikkasztó volt a hőség, emellett víz- és áramhiány is tapasztalható volt. Míg két héttel korábban a 47 fokos, tomboló hőség miatt vörös riadót rendeltek el India fővárosában.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.