Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

Elton John is megszólalt az Új-Zélandon történtek után

Fotó: Elton John brit dalszerző-énekes fellép a Farewell Yellow Brick Road című hároméves világkörüli koncertkörútjának madridi állomásán a WIZink Center rendezvényközpontban 2019. június 26-án. MTI/EPA/EFE/Kiko Huesca
Ausztrália és Óceánia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A miniszterelnök Whenuapaiba utazott, hogy felmérje a károkat és meglátogassa az érintett közösségeket, emellett számos rendezvényt le kellett mondani.

Chris Hipkins, Új-Zéland miniszterelnöke szombaton közölte, miszerint három ember életét vesztette, és legalább egy személy eltűnt az özönvízszerű esőzések okozta áradások következtében, s mindez evakuálást tett szükségessé.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

A Radio New Zealand beszámolója alapján Hipkins az Aucklandtől északra fekvő Whenuapaiba utazott, hogy felmérje a károkat és meglátogassa az érintett közösségeket, s az ott élőket arról biztosította, hogy annyi támogatást juttat el számukra, amennyit csak lehetséges.

„Gondolatban mind azokkal vagyok, akik ma reggel arra ébredtek, hogy egy bizonytalan nap előtt állnak. Vigyázzatok egymásra, legyetek kedvesek és türelmesek. Túl fogunk jutni ezen”

– tette hozzá a Twitteren.

Majd megerősítette, hogy az Aucklandbe való utazása csúszni fog, s a városban számos rendezvényt le kellett mondani, köztük Elton John koncertjeit, aki őszinte sajnálatát fejezte ki, amiért nem tud fellépni – közölte a CNN.

„Már a helyszínen voltam, és azt terveztem, hogy megtartom a koncerteket, mivel az előzetes időjárás előrejelzés nem volt eléggé meggyőző, de be kellett látnom, hogy ezt most nem lehet megvalósítani”

– írta az Instagramon.