Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

Hárman vesztették életüket az Új-Zéland legnagyobb városára lezúduló esőt követően

TÉMÁK:
#Esőzések
Illusztráció. Forrás: Unsplash
Ausztrália és Óceánia
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő
TÉMÁK

Új-Zéland egyik legnagyobb városának, Aucklandnek több kerületét is súlyosan érintette a területen valaha volt legtöbb egynapi esőt követően.

Előzmény:

 

Három ember meghalt és legalább egy eltűnt, miután a rekordmennyiségű csapadék villámárvizet okozott Új-Zéland legnagyobb városában, Aucklandben, ahol többek között a repülőteret is le kellett zárni és több lakost ki kellett menteni otthonukból.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Az 1,6 millió lakosú városban szombaton is érvényben maradt a pénteki esőzések miatt elrendelt szükségállapot. A meteorológiai ügynökségek mérései alapján még sosem esett Aucklandben annyi eső egy nap alatt, mint pénteken, az egész nyári csapadékmennyiség zúdult a városra, egyes helyeket három óra alatt 150 mm csapadék ért.

Több száz ember a város repülőterén ragadt éjszakára és a terminálokat is elöntötte a víz, így járatokat is törölni kellett. A város környékén autópályákat is le kellett zárni, írja az Al Jazeera. Eddig két holttestet találtak a hatóságok, de legalább egy embert, akit elsodort az ár, még keresnek, egy földcsuszamlás miatt összedőlt házban pedig még lehet egy lakó.

Szombatra alábbhagyott egy kicsit az eső, a nemzeti meteorológiai szolgálat jelentése szerint azonban vasárnap várhatóak újabb felhőszakadások, melyek hatása „súlyos és széles körű lehet az átázott talaj miatt.”

Az aucklandi repteret az ott ragadt utasok el tudták hagyni és haza, valamint szállásaikra mehettek, azonban mivel a nemzetközi járatok egyelőre továbbra sem tudtak elindulni innen, sokan újabb éjszakát kell, hogy eltöltsenek a városban.