Haláleset egy filmforgatáson: ejtették a súlyos vádakat Alec Baldwin ellen

Fotó: Alec Baldwin amerikai színész bírósági meghallgatására érkezik a New York-i Manhattanben 2019. február 23-án. Alec Baldwint egy 49 éves férfi vádolja azzal, hogy megütötte 2018. november 2-án, miután összevesztek azon, kié legyen az üres parkolóhely a színész New York-i otthona közelében. Baldwint vétkesnek találták és zaklatás miatt indulatkezelési terápiára való részvételre kötelezik. MTI/EPA/Justin Lane
Észak-Amerika
not image

Takács Petra

Szerkesztő

Alec Baldwin megnyugodhat, mert ejtették a vádakat gondatlanságból elkövetett emberölés címén.

Az egész világot bejárta az a tragikus eset, ami Alec Baldwin filmjének forgatásán történt. Halyna Hutchins operatőr volt az áldozat, akin már nem lehetett segíteni a lövést követően, majd megkezdődött a hivatalos eljárás.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Gondatlanságból elkövetett emberölés volt a vád, amit most ejtettek. A világhírű színészt tisztázták a súlyos vádak vádak alól, legalábbis, ami a büntetőjogot illeti, mivel gondatlanságból elkövetett emberölésről volt szó.

Az új-mexikói ügyészek ejtették a színész ellen felhozott vádakat, amiről a TMZ is beszámolt. Úgy tudni, Baldwint már tájékoztatták arról, hogy véget vetettek az ellene folyó eljárásnak, tisztázták a nevét.

Miután Baldwin csak színész, nem fegyverszakértő, nem tehető felelőssé a történtekért. A forgatáson dolgozott fegyverkészítő felelőssége viszont már más kérdés, mivel ő felelt a fegyverekért, azok biztonságos használatáért.

Emellett nem Baldwin hozta a forgatásokon a napi szintű döntéseket, így még inkább megerősítést nyert az ártatlansága. Baldwin ügyvédje azt mondta, örülnek a döntésnek, miszerint elutasítást nyert a színész elleni eljárás, ugyanakkor támogatják a tragikus baleset megfelelők kivizsgálását.