Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,31 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
471,17 Ft
Bitcoin
66,866 $

Halálra ítéltek egy embert Kínában kenőpénz elfogadása miatt

Extrém nagy kenőpénzt fogadott el egy korábbi vagyonkezelő, akit emiatt halálra ítélt a kínai bíróság.

...svg content...Fotó: Unsplash// Ricardo
Ázsia

Szabó Kata

Szerkesztő

Újabb súlyos ítélet született Kínában, ezúttal egy extrém nagy kenőpénz elfogadása miatt. Az ország egyik legnagyobb állami vagyonkezelő cégének egykori vezetőjét ítélték halálra, miután óriási mennyiségű kenőpénzt fogadott el – jelentette be az állami média az ítélethirdetést követően.

Bai Tianhuit ítélték halálra, aki korábban vezérigazgatóként dolgozott, melynek ideje alatt összesen közel 152 millió dollár kenőpénzt fogadott el, és arra használta a vezető pozícióit, hogy bizonyos embereket jobb helyzetben hozzon, például a projektfelvásárlás és a vállalatfinanszírozás területén. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

A bíróság halálra, politikai jogok életfogytig tartó megfosztására és minden személyes tulajdon elkobzására ítélte Bait. A bíróság azzal indokolta a döntését, hogy a bűncselekmény körülményei rendkívül súlyosak, akárcsak annak társadalmi hatásai, és ezzel együtt nagyon nagy károkat okozott az ország és az emberek érdekeinek.

A CNA a Hszinhua állami hírügynökségre hivatkozva írja azt, hogy a Politikai Hivatal pénzügyi kockázatokat tárgyaló hétfői ülésén Kína legfelsőbb vezetői egyértelművé tették, hogy azok, akik nem teljesítik a kötelességeiket, súlyos büntetésre számíthatnak. Kína a halálbüntetéssel kapcsolatos statisztikákat államtitokként kezeli, de az Amnesty és más jogvédő szervezetek szerint évente több ezer embert végeznek ki az országban különböző ítéletek miatt.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.