Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,76 Ft
Euró
393,83 Ft
Font
460,29 Ft
Bitcoin
62,554 $

Hadházy Ákos Polt Péterhez fordult Magyar Péter kijelentései miatt, itt a válasz

A legfőbb ügyész szerint az ügyben eddig sem konkrét személy, sem állami szerv érintettsége nem merült fel, és megállapított gyanú közlésére sem került sor.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Magyar Péter korábbi médiaszereplései alkalmával jelezte, hogy hivatali vesztegetésről, és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása. Ennek kapcsán ebben a cikkben írtunk bővebben. Az ügyben több magánszemély tett feljelentést, amelynek hatására a Központi Nyomozó Főügyészség szervezeti egysége, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el.

Az üggyel összefüggésben olyan kérdésekkel fordult Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy érintett-e az ügyben állami szerv, s ha igen, melyekről van szó. Illetve azt is tudni szerette volna, mióta folyik a nyomozás, mi a gyanú, van-e gyanúsítottja az ügynek, továbbá milyen személyi kört (vállalkozói, megrendelői, közvetítői, politikai) érint az ügy. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

A legfőbb ügyész a képviselő kérdéseire azt a választ adta írásban, hogy az ügyben a nyomozást a Fővárosi Nyomozó Ügyészség rendelte el február 21-én. A nyomozás elrendeléséhez szükséges gyanú a Diákhitel Központ volt vezetőjének február 16-án és 17-én közétett Facebook-posztjai és magánszemély feljelentése alapján volt megállapítható – írja az Index.

„Az ügyben jelenleg sem konkrét személy, sem állami szerv érintettsége nem merült fel. A nyomozás során megállapított gyanú közlésére még nem került sor” – tudatta Polt Péter. A lap megjegyzi, az ügyészség március 26-án ismét meghallgatja Magyar Pétert, akit múlt hét szerdán már beidézett a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

Csak a jövő évtől jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig, ám mint kiderült, erre csak 2025-től nyílik lehetőség.