Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,33 Ft
Euró
378,67 Ft
Font
441,46 Ft
Bitcoin
40,942 $

Feltörték, atomcsapásra figyelmeztetett a rakétafenyegetéseket jelző izraeli app

Az alkalmazás gyenge pontjait használták ki az AnonGhost hackercsoport tagjai.

Fotó: illusztráció | unsplash
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

Nukleáris támadást jelzett az Izraelben használt, valós idejű rakétariasztási alkalmazás, a Red Alert. Habár az applikáció a fejlesztők szerint mostanra újra jól működik, számos felhasználót megtéveszthettek.

Mint azt a Cybernews megírta, az alkalmazást csaknem egymillióan töltötték le idáig, sebezhetőségét pedig az AnonGhost hackercsoport használta ki, állítja a Group-IB kiberbiztonsági cég. Soron kívül Változékony idő vár ránk hétfőn, éjszaka mínusz 10 fok is lehet

Az AnonGhost csoport évek óta működik, korábban pedig az Iszlám Állammal is kapcsolatba hozták őket. A vasárnapi hackertámadásról képernyőfotókat is közöltek az X-en:

A kibertámadások megszaporodtak Izraelben a Hamász szombaton indított csapásait követően, több weboldalt is elérhetetlenné tettek, köztük kormányzati oldalakat is.

A Ghosts of Palestine csoporthoz hackerek tucatjai csatlakoztak, és több izraeli internetes oldalt célba vettek, a Ganosec Team pedig az Izraeli Biztonsági Ügynökség honlapját támadta. A Killnet az izraeli kormány weboldalát is megbénította a Hamász támadása utáni órákban.

„Kétséges”, hogy a Covid maszkoknak volt-e haszna?

Állítása szerint nehéz szétválasztani a maszkok hatását más korlátozó intézkedések hatásaitól.