Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,557 $

Az egyiptomi hírszerzés szerint figyelmeztették a Hamász támadására Izraelt

Tíz nappal korábban jelezhette Kairó Izrael számára a támadás előkészítését.

MTI/EPA/ATEF SAFADI
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

A ynet információi szerint Egyiptom hírszerzési minisztere, Abbász Kamel tíz nappal a Hamász támadása előtt figyelmeztette Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt – írja az MTI.

A lap azt írta, hogy Netanjahu a hadsereg elfoglaltságaira hivatkozva nem reagált a figyelmeztetésre. Megnyugtatásképp az izraeli tábornokok is azt bizonygatták, hogy ellenőrzés alatt tartják a gázai helyzetet. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Az egyiptomi hírszerzők közölhették izraeli kollégáikkal, hogy „a helyzet nagyon hamar robbanni fog, és nagyot”. Ám, mint fogalmaztak, „alábecsülték a figyelmeztetéseinket”.

Az izraeli miniszterelnöki hivatal mindeközben cáfolta az egyiptomiak állításait: „az a jelentés, miszerint figyelmeztetés érkezett a háború kitörése előtt Egyiptomból, téves és hamis” – közölték.

Az eddigi információk szerint idáig csaknem 700-an vesztették életüket, és több mint 2000 ember megsérült Izraelben, a válaszcsapás eddig 493 életet követelt Gázában, 2700-an sebesültek meg.