Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,64 Ft
Euró
391,93 Ft
Font
466,47 Ft
Bitcoin
66,468 $

Haaland kezdi elveszteni a türelmét Dortmundban, egy feltétellel maradhat

A Borussia Dortmund norvég csillaga, Erling Haaland gyakorlatilag egész Európa figyelmét élvezi, a legnagyobb klubok szeretnék sorukban tudni a gólhányó támadót.

...svg content...Dortmund, 2021. március 9. Jules Kounde, a Sevilla (j) és Erling Haaland, a Borussia Dortmund játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágó mérkőzésén Dortmundban 2021. március 9-én. MTI/EPA/Getty Images/Lars Baron
Sport
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Haaland a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is egyértelműen bebizonyította, hogy a következő évtized egyik legnagyobb tehetsége, és rendkívül fényes jövő állhat előtte. Karrierét eddig okosan építette, nem voltak túl nagy ugrásai, amik nagynak bizonyultak volna.

Norvégiából ugyanis először a Red Bull Salzburg csapatához ment, amely az elmúlt évtized során számos tehetséget emelt fel magasabb szintekre. Haaland kiemelkedett az osztrák csapatból, így logikus volt a következő lépés, az egyel magasabb szint, a Bundesliga. Soron kívül Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

Innen jött tavaly télen a Borussia Dortmundba való igazolás, amely német élcsapat ellenére inkább ugródeszkaként funkcionált számos tehetség számára – elég csak Robert Lewandowskira, Ilkay Gündoganra vagy Ousmane Dembelére gondolni.

Mint az AS is fogalmaz, Haaland eredeti tervei szerint 2022-ig maradt volna a Dortmundban, ám a csapat jelenlegi formája átírhatja ezt a tervet. A Dortmund pocsékul kezdte az idei szezont, és még edzőjüktől, Lucian Favrétól is meg kellett válni a csapat teljesítménye miatt.

A Dortmund továbbra is nagyon küzd a Bajnokok Ligája indulásért, egyelőre négy ponttal vannak lemaradva a negyedik helyen álló Eintracht Frankfurt csapatától, és nyolc pontra a harmadik helyezett Wolfsburgtól. A csapat legutóbb is egy 2-2-es döntetlen játszott a kiesés ellen küzdő Köln ellen, ahol Haaland szemmel láthatóan frusztrált volt.

A spanyol lap ennek mentén azt fejtegette, hogy Haaland akár ezen a nyáron is távozhat, amennyiben a Dortmund nem tudja kvalifikálni magát a legrangosabb európai kupasorozatba. Ehhez segíthet a rejtélyes kivásárlási ára, amelyről pontosan összeget nem tudni (állítólag 75 millió euró), viszont annyit árultak el róla korábban, hogy „megfizethető”.

A Dortmundnak ezen felül óriási bevételkiesése van a koronavírus-járvány miatt, ezért rákényszerülhetnek, hogy legértékesebb játékosaikat, mint Jadon Sanchót vagy Erling Haalandot értékesítsék, gyakorlatilag bármilyen áron.

Itt jön képbe a kérők sora: Real Madrid, FC Barcelona, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Juventus, Chelsea – a sor gyakorlatilag végtelen. A katalánok várhatóan kiesnek a versenyből, ugyanis az összes nagycsapat közül a legsúlyosabb anyagi gondok sújtják jelenleg a klubot.

A legélénkebb érdeklődést a Real Madrid és a Chelsea mutatja az elmúlt idők során, utóbbi klub esetében viszont befolyásoló tényező, hogy így is rengeteg támadóval rendelkeznek, így amennyiben nem szabadulnak meg több játékostól, nem lehet arra számítani, hogy Haaland a londoni kékekhez megy.

A Real Madrid esetében pedig a korábbi klubelnök, Ramon Calderon jelezte, hogy várhatóan nem fognak sztárokat igazolni, mert a klub szintén rendelkezik a legfényesebb anyagi helyzettel. Florentino Pérez mindenképpen szeretne a soraiban tudni egy fiatal tehetséget, így elképzelhető mégis, hogy a blancók fognak az első között ajánlatot tenni, ha a Dortmundnak nem sikerül a BL-indulás.

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.

Elutazott Párizsba a magyar úszóválogatott, Milák viszont nem tartott velük

A szövetségi kapitány mondta el, hogy a 200 méteres pillangóúszás olimpiai bajnoka miért maradt itthon egyelőre.

Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

Annak ellenére, hogy több mint 2000 külföldi embercsempészt engedtek szabadon, a magyar büntetés-végrehajtási intézetek kapacitása továbbra is teljes kihasználtságon van.