Haaland évi 13 milliárd forintos szerződésre pályázik – a legnagyobb klubok sorban állnak érte

Erling Haaland, a Borussia Dortmund (b) és Edson Alvarez, az Ajax Amsterdam játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája C csoportjának harmadik fordulójában játszott Borussia Dortmund - Ajax Amsterdam mérkõzésen Amszterdamban 2021. október 19-én. MTI/EPA/ANP/Maurice van Steen
not image

Borbély Fanni

2021. október 22. - 13:13

Erling Haaland legalább évi 35,5 millió eurós (12,9 milliárd forint) fizetést kér, ha jövő nyáron elhagyja a Borussia Dortmundot és új klubhoz igazol – és a Manchester United, a Manchester City, a Chelsea és a Real Madrid is versenyben van a norvég csatárért.

A 21 éves Haaland a hírek szerint a szezon végén távozhat Dortmundból, ha egy klub kiváltja a Signal Iduna Parkban lévő 75 millió eurós (27 milliárd forint) feloldási záradékát. Források az ESPN-nek azt mondták, hogy a díjat felduzzasztja egy jelentős összeg, amelyet Haaland képviselői kapnak az üzlet közvetítéséért.

Az ESPN-nek azt mondták, hogy az érdeklődő klubok vezetői tudomásukra hozták, hogy Haaland olyan fizetést vár, amely több mint heti 500 ezer fontot (214 millió forint) jelentene számára.

Annak ellenére, hogy Haaland, aki a 2019-20-as téli átigazolási időszakban elutasította a Unitedhez való átigazolást, és inkább a Dortmundot választotta az FC Salzburgtól, továbbra is kiemelt célpontja Európa vezető klubjainak. Ole Gunnar Solskjaer, a United menedzsere tizenévesként adott lehetőséget Haalandnak a debütálásra a norvég Molde klubnál, és kettejük között továbbra is szoros a kapcsolat.

De a Premier League bajnoka, a City, a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea és a LaLiga-óriás Madrid is versenyben van Haaland szerződtetéséért, és az ESPN-nek nyilatkozó források szerint a Paris Saint-Germain és a Bayern München lehet, hogy máris lemaradt az aláírásáért folytatott versenyben.

Haaland közel két évvel ezelőtti csatlakozása óta 69 mérkőzésen 70 gólt szerzett a Dortmundnak. Németországba költözése előtt 27 fellépésen 29 gólt szerzett a Salzburgnak. Norvégiában 15 mérkőzésen 12 gólt szerzett, és segíthet abban, hogy 1998 óta először vezesse az országot a világbajnoki döntőbe, ha a jövő hónapban a selejtezők utolsó fordulójában legyőzik Lettországot és Hollandiát.