Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,55 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,041 $

Gyurcsány szerint ők jelentik a pislákoló reményt Magyarországnak

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője (k) napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 16-án. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc ezúttal éjjel jelentkezett, és nem reggel, miközben azt állítja, ők jelentik a pislákoló reményt Magyarország számára.

Gyurcsány Ferenc nem vonult vissza a politikából, továbbra is aktív, és a közösségi médiában is tevékenykedik. Lassan nincs olyan nap, amikor ne üzenne azon keresztül, legutóbb is így tett, amikor a „pislákoló reményről” elmélkedett.

Hangsúlyozta, nem „te” írod a szót, hanem a szó ír „téged”, illetve azzá válunk, ami gondolatban, szóban életre kel. Hozzátette, a szó valóságot teret, és szerinte Magyarország durva hellyé vált az évek alatt.

„Nem te írod a szót, a szó ír téged. Azzá válunk, ami gondolatban, szóban életre kel. A szó valóságot teremt. Téged, hazát, szerethető, vagy gyűlöletes világot.” – kezdte a gondolatsorát Gyurcsány a Facebook oldalán.

„Magyarország durva hely lett. Akarták, hogy ilyen legyen. Szavaik megmérgeztek bennünket. A jókat is. Lassan a jók is az ő szavaikat mondják. Aki mégis a sajátját próbálja, visszhangtalanul kongó ürességbe zuhan. Zuhanhat.”

„Ha elveszik a szavakat, akkor elveszik a gondolatot, ha elveszik a gondolatot, akkor birtokukban, az ő világukban, a börtönükben vagy. Beférkőztek. Szavak, fordulatok, gesztusok írják a valóságot a politikában.”

„Mi nem engedjük, hogy elvegyék szavainkat. Mi nem engedjük, hogy magyarázzák a magyarázhatatlant. Mi nem engedjük, hogy becstelenségben tartsák az embert, a hazát. Mi jelentjük a holnap még pislákoló reményét Magyarország számára. 2023”