Clouds
21 Budapest
Dollár
357,21 Ft
Euró
388,42 Ft
Font
442,28 Ft
Bitcoin
23,023 $

Gyurcsány a benzintárstop eltörlése után: szerencsétlen kormányunk és kormányfőnk van

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, frakcióvezetője felszólal Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kapcsolatban az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc is reagált a benzintárstop eltörlésének hírére, amit kedden késő este jelentettek be egy rendkívüli Kormányinfó ideje alatt.

Gyurcsány Ferenc mindig él a kritika lehetőségével, ha Orbán Viktorról és a kormányról van szó. Továbbra is hisz benne, hogy a DK képes lenne irányítani az országot, élen Dobrev Klárával, aki a legutóbbi választások alkamalmával nem kapta meg a többségi bizalmat az emberektől, hogy bejusson az utolsó körbe.

Soron kívül Még mindig a panelt a leggyorsabb eladni az ingatlanok közül

Azóta sok minden történt, az ukrajnai háború és a szankciós politikai súlyos válságot okoz Európának. Magyarország sem kivétel, és noha a kormány igyekezett kitartani a benzintárstop mellett, azt még a december végi dátum előtt törölték.

Nem tehettek mást, miután a Mol ismertette a kritikus helyzetet, így azonnali hatállyal kivezették a stopot. Orbán Viktor miniszterelnök is reagált a döntésre, amit ő maga hagyott jóvá a hazautazását követően, és ma ismét kormányülést tart.

„Leülhet, 1-es!” – kezdte az újabb negatív hangulatú posztját Gyurcsány a Facebook oldalán. „Szeptemberben úgy rendelkezett, hogy december 31-ig meghosszabbítják a benzin árstopot.” – folytatta a bejegyzését.

„Tegnap, december 6-án megérkezett december 31. Nem, ez nem időutazás. Nem, ezt nem a Mikulás tette. Igazi, alkalmatlan, szerencsétlen kormányunk és kormányfőnk van.” – ment tovább és tovább a volt miniszterelnök.

„Nem a valóság hajlott meg. A kormányfő hajlott meg a valóság kényszere előtt. Vesztes. Leülhet, 1-es!” – zárta le Gyurcsány a gondolatait, amik várhatóan újabb sorokat fognak kapni a következő napokban.