Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,64 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
462,38 Ft
Bitcoin
63,725 $

Megvan az első magyar gyorshajtó, akinek a kocsiját is elvették Ausztriában

A 40 éves férfi nemcsak a jogosítványának, hanem az elektromos autójának is búcsút inthetett.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy magyar sofőr hétfő reggel Hornstein közelében, az A3-as autópályán száguldozott az elektromos autójával, 88 km/órával túllépve a megengedett sebességhatárt. A tartományi rendőr-főkapitányság keddi közleménye alapján a 40 éves férfi „a megengedett sebességet jóval meghaladó sebességgel” előzte meg a burgenlandi tartományi közlekedésrendészet civil járőrét.

Egy kalibrált sebességmérő készülék szerint az autós 218 km/órás sebességgel haladt, emellett a rendőrség szerint más járművekhez is veszélyesen közel hajtott, és nem tartotta meg a biztonságos távolságot. Mindezt az orf.at honlapján megjelent videó is alátámasztja, amit erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.

A lap szerint a rendőrök ideiglenesen lefoglalták a magyar rendszámú elektromos autót, és elvették a 40 éves férfi vezetői engedélyét is, valamint feljelentették az illetékes badeni járási hatóságnál. Megjegyzik, korábban egy 36 éves szerb férfi jogosítványát és kocsiját is elvették, aki 223 km/órával hajtott az A1-es autópályán, mondván, „sietett”.

Mint ismert, a törvény március eleje óta teszi lehetővé a gyorshajtók autóinak lefoglalását Ausztriában. A magyar férfi várhatóan 14 nap után visszakapja majd a kocsiját, mert csak 220 felett járna végleges elkobzás, a jogosítványát viszont legalább fél évre bevonják – jegyzi meg az Infostart. Míg egy 28 éves férfinek nagy mázlija volt, visszakapta az elkobzott autóját.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.

Karsai Dániel állapota rohamosan romlik

Karsai Péter szerint testvére beszédképességét nem veszítette el teljesen, de sajnos már a szövegek diktálása is túlságosan fárasztó számára, ezért őt és barátjukat kérte meg, hogy számoljanak be helyette az aktuális eseményekről.