Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,41 Ft
Euró
393,10 Ft
Font
459,80 Ft
Bitcoin
66,901 $

Ez aztán a mázli: visszakapta elkobzott autóját a gyorshajtó

Márciusban eddig már hat veszélyes gyorshajtó autóját kobozták el a hatóságok Ausztriában, ám egyiküknek nagy mázlija volt, visszakapta a sportkocsiját.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, a megengedett legnagyobb sebességet jelentősen túllépő sofőrök nemcsak pénzbüntetést kapnak Ausztriában márciustól, hanem a jogosítványuk mellett az autójukat is elkobozhatják tőlük. Lapinformációk szerint már hat osztrák autós inthetett búcsút a kocsijának, amelyet árverésen értékesítenek majd.

Ám a hírek szerint egyiküknek nagy szerencséje volt: noha korábban elvették tőle a VW Sciroccóját, két hét után visszakaphatta. Az Infostart a Heute című lapra hivatkozva azt írja, a 28 éves férfi Bécsben a körgyűrűn száguldozott a megengedett 50 kilométer/óra helyett 114-gyel, ráadásul veszélyesen szlalomozott a kocsik között, ezért megállították a rendőrök. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Akkor azonnali pénzbírsággal sújtottak, valamint a jogosítványával együtt az autóját is elvették. Hozzáteszik: az eset még március 3-án, vasárnap késő este történt, de 14 nappal később kiderült, a 64 km/órás sebességtúllépés még nem volt elég ahhoz, hogy végleg el kelljen köszönnie kedvenc járművétől.

A friss jogszabály szerint ugyanis csak akkor végleges az elkobzás, ha lakott területen 80-nal lépi túl a sebességhatárt, azaz ebben az esetben ha 130-cal hajt. Csak akkor vesztette volna el végleg a kocsi tulajdonjogát, ha visszaeső gyorshajtónak számítana, s akkor már a 110 km/óra feletti gyorshajtás is elég lett volna ehhez – részletezik a cikkben.

Mivel azonban tiszta volt az előélete, nemrégiben átvehette az osztrák rendőrség semmeringi telephelyén az autót, ám a férfi azóta el is adta, mondván, a jogosítványát még úgysem fogja visszakapni jó ideig. Korábban azt is megírtuk, hogy egy 21 éves férfi 247 kilométer/órával száguldott a Duna partján Alsó-Ausztriában, ő pedig biztosan búcsút inthet a kocsijának.