Gyógyszer helyett imádsággal akarták meggyógyítani lányukat, most gyilkosságért kell felelniük

Fotó: ksenia_she / Twenty20

Czinder Tímea

2022. január 22. - 22:45

A 8 éves kislány el sem kezdhette igazán életét, túl korán kellett elmennie, mindezt azért, mert gyógyszerellenes szülei hitüket az orvostudomány fölé helyezték, és hagyták őt meghalni.

A 8 éves Elizabeth Rose Struhs élettelen holttestét január 11-én fedezték fel queenslandi otthonában – ami egyébként helyi templomént is működött -, a rendőrség szerint azonban már négy napja halott lehetett. Úgy gondolják, szülei már január 2-tól megtagadták tőle a cukorbetegsége miatt életmentő inzulinját.

A The Sun értesülései szerint a gyermek szülei egy gyülekezetet vezettek Toowoomba városában, és úgy gondolták, Isten jobban meg tudja gyógyítani betegségét, mint az orvosság. Szerintük Elizabeth férgektől szenvedett, Isten azonban „100 százalékban megígérte a gyógyulását”.

Az 50 éves Jason Struhs és 46 éves felesége, Kerrie most gyilkosság, kínzás az élethez szükséges feltételek biztosításának elmulasztása miatt áll a bíróság elé. Idősebb lányuk, Jayde arra törekszik, hogy ő lehessen öt 18 év alatti testvére törvényes gyámja.

„Egyetlen családnak sem kellene hallania vagy megtapasztalnia azt, amit nekünk kellet az elmúlt héten. Testvérünk elvesztése elviselhetetlen, az egész világunkat fenekestül felforgatták”

– írta GoFundMe-n.

Jayde elmondta, az adományokat arra fordítják, hogy a gyerekek biztonságos, szerető otthonban maradjanak.