Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,081 $

A magyar szülők reakciója az 5-11 éves gyermekek oltására

Fotó: Egy kislány várakozik az oltásra édesanyjával a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2021. december 15-én. Ezen a napon országosan megkezdődött az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. MTI/Krizsán Csaba
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar szülők egyre inkább fontosnak tartják az 5-11 éves gyerekek oltását.

Nagy az érdeklődés az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni oltása iránt – közölte az első napok tapasztalatairól beszámolva a Budai Gyermekkórház főorvosa csütörtökön az M1 Híradóban.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

 Madarasi Anna az első oltási napot sikeresnek nevezte, mindenki fegyelmezett volt – mondta -, és tartották az időpontokat is. Az oltás beadása után a 15 perces megfigyelés alatt senkinél nem alakult ki szövődmény – emelte ki, hozzátéve: azt még nem lehet megmondani, hogy karfájdalom, fáradékonyság, láz jelentkezik-e a gyerekeknél az oltás utáni napokban.

Tudatta azt is, hogy az 5-11 éves gyerekeket is előzetesen regisztrálni kell, és csak súlyos vagy akut lázas betegség esetén nem adható be a vakcina. A főorvos szerint fontos a gyerekek oltása a járvány megfékezéséért, mert sok uknál nem vagy csak alig jelentkeznek tünetek, amely alapján kiderülhetne, hogy fertőzöttek.

A magyar kormány a járványügyi készültséget is meghosszabbította

Volt például az intézményben olyan nap, amikor a műtétre előjegyzett öt gyermekből mind az ötnek pozitív lett a PCR-tesztje – mondta Madarasi Anna. A műsorban emlékeztettek: kedd hajnalban megérkezett az 5-11 éves gyermekek oltására alkalmas Pfizer-vakcinaszállítmány, így szerdán országszerte elkezdődhetett az ő oltásuk is.

Forrás: MTI