Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

Kötelező jellegű gyermekvállalás nélküli otthonteremtési programot ígér az MSZP

Az MSZP országgyűlési képviselője egy olyan otthonteremtési programot ígért a pályakezdő fiataloknak, mely nem tartalmaz kötelező gyermekvállalást.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jason Briscoe
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Varga László az MSZP Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta, a szociális szempontokat vennék figyelembe az ellenzéki választási győzelem esetén: mivel Magyarországon „lakhatási válság van”, lakást venni és építeni is drága. Varga hozzátette, a 2018-as adatok szerint a 18-34 év közötti fiatalok több mint 60 százaléka él együtt a szüleivel.

A képviselő kiemelte, 2010-2020 között megduplázódtak az ingatlanárak az országban, mely az Európai Unióban a harmadik legnagyobb drágulás, a bérleti díjak pedig a visegrádi országok között a legnagyobb mértékben Magyarországon drágultak, éves szinten pedig 3000 embert lakoltatnak ki. Varga a pályakezdők otthonteremtési támogatása mellett javaslatot tett arra is, hogy a családi otthonteremtési támogatást (csok) a rászorulók is igénybe tudják venni. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Emellett javasolta az önkormányzati bérlakásrendszer megőrzését és bővítését is, mellyel kapcsolatban elmondta, a költségvetésből évente 60 milliárd forint elég lenne, hogy ezek a lakások megújuljanak, illetve, hogy újak épüljenek. Javaslatot tett ara vonatkozóan is, hogy önerő nélkül is igénybe lehessen venni a lakásfelújítási programot. Közüzemi vagy bérleti díj tartozás miatt pedig csak akkor lehessen valakit kilakoltatni, ha az elhelyezése más módon is megoldható.