Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,41 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
467,42 Ft
Bitcoin
57,428 $

Gyárbezárással reagál az Audi az elektromos autók iránti csökkenő keresletre

Az Audi bezárhatja brüsszeli gyárát az elektromos autók iránti kereslet csökkenése miatt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dan Dennis
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A német autógyártó jelentős változásokat tervez brüsszeli üzemében az elektromos járművek értékesítésének globális visszaesése miatt, ugyanis bejelentették, hogy a mintegy 3000 embernek munkát adó gyárban leállítják a Q8 e-tron SUV gyártását.

A vállalat közleménye szerint „megoldásokat keresnek a gyár számára”, azonban nem zárják ki a „tevékenységek megszüntetését sem, ha nem találnak alternatívát”. Az Audi a döntést a „luxus elektromos járművek szegmensében tapasztalható globális vásárlói megrendelések csökkenésével” indokolta. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Az autógyártók az elmúlt években jelentős összegeket fektettek az elektromos járművek fejlesztésébe, most azonban a kereslet lassulásával szembesülnek. A Volkswagen csoport, amelyhez olyan márkák tartoznak, mint a Porsche, a Seat és a Skoda, közölte, hogy a brüsszeli üzem bezárása vagy alternatív felhasználása, valamint egyéb előre nem látott költségek akár 2,6 milliárd eurós hatással is lehetnek a 2024-es pénzügyi évre.

Volker Germann, az Audi Brussels vezérigazgatója elmondta: „A szándék bejelentése nem jelenti azt, hogy a döntés már megszületett”, vagyis ez alapján a vállalat még keresi a lehetséges megoldásokat a helyzet kezelésére.

A Volkswagen már korábban jelezte, hogy az első negyedévben több mint 20%-os profitcsökkenést szenvedett el, amit részben a magasabb árkategóriájú modellek, köztük az Audi eladásainak visszaesésével indokoltak.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.