Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

A GVH bejelentette, megszüntette az eljárást az ingatlan.com üzemeltetőjével szemben

Fotó: Unsplash/Brandon Griggs
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A GVH időközben lezárta az ingatlan.com üzemeltetőivel szemben a vizsgálatot.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) lezárta a vizsgálatot az ingatlan.com üzemeltetőivel szemben, mert nem bizonyosodott be a versenyfelügyeleti eljárás megindításakor feltételezett jogsértés – jelentette be csütörtöki közleményében a hivatal.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

Az ingatlanhirdetési portált üzemeltető Ingatlan.com Zrt.-vel szemben a portál hirdetés-kiemelési rendszerének vizsgálatára indított eljárást a nemzeti versenyhatóság 2022 februárjában.

A rendszer magánhirdetői egy speciális kreditrendszer alapján juthattak előre soroláshoz a weboldal megjelenítési sorrendjében, a GVH pedig az előzetes vizsgálat alapján azt valószínűsítette, hogy az üzemeltető elhallgatja ennek lényeges jellemzőit a fogyasztók elől.

A részletes eljárás megállapította, hogy a hiányolt információk – vagyis az előresorolás kreditrendszerét érintő működési részletek – nem minősültek egyértelműen jelentősnek a fogyasztói döntéshozatal során.

A portál magánhirdetőit így nem érte sérelem, mivel egyéb információkból megkapták az ügyleti döntéseikhez elegendő tájékoztatást a hirdetéseik rangsoráról. A hatóság versenytanácsa ennek megfelelően úgy döntött, hogy megszünteti az eljárást – közölte GVH.

(MTI)