Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,36 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
67,989 $

Gulyás Gergely szerint akár 4,4 millió embert is be tudunk oltani április végéig

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy véli, a keleti vakcináknak köszönhetően e hónap végéig akár 4,4 millió embert is be tudunk oltani, s kijelentette, nem lát komoly kockázatot az iskolák április 19-i nyitásánál.

...svg content...Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. április 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A parlamenti ülésen Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője kifogásolta az iskolák nyitását, ugyanis a pedagógusok még csak az első adag oltásukat kapták meg, a képviselő szerint pedig a kormány ezzel a lépéssel veszélyezteti a tanárok egészségét.

Gulyás Gergely erre reagálva azt mondta, a pedagógusok beoltásáról az Operatív Törzs döntésének megfelelően döntöttek, s kiemelte, az amerikai gyógyszerhatóság már kijelentette, hogy például a Pfizer oltóanyaga már az első oltás után is megfelelő védelmet biztosít. Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

Gulyás kijelentette, „az élet folyamatossága sokkal inkább biztosítható akkor, ha az iskolák április 19-én megnyitják a kapujukat”, majd jelezte, mivel az első oltást követő két-három héten belül alakul ki a védettség, nem látja komoly kockázatát az iskolák újranyitásának.

Az ATV azt írja, Burányi később ismét megkérdezte a minisztert, hogy miért nem kezdték meg a szociális dolgozók soron kívüli oltását, Gulyás annyit reagált, a lelkészek és a pénztárosok is „sokakkal találkoznak”, konkrétumot azonban nem osztott meg az üggyel kapcsolatban.

Gulyás Gergely kijelentette, véleménye szerint a keleti vakcináknak köszönhetően van esély arra, hogy e hónap végéig akár 4,4 millió embert is be tudjunk oltani, majd úgy fogalmazott „jól látszik, hogy néhány héten belül mindenki oltáshoz juthat Magyarországon”.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt

Vitézy Dávid: nem lesz örökké miniszter Lázár János

Az LMP jelöltje szerint biztosan nem ő nyerné meg a „ki van a legjobban Lázár Jánossal” versenyt, de azt gondolja, hogy a politikus Budapest-ellenes politikája visszaüthet.