Gulyás Gergely szerint akár 4,4 millió embert is be tudunk oltani április végéig

Budapest, 2021. április 7. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. április 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Borbély Fanni

2021.április.7 - 19:25

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy véli, a keleti vakcináknak köszönhetően e hónap végéig akár 4,4 millió embert is be tudunk oltani, s kijelentette, nem lát komoly kockázatot az iskolák április 19-i nyitásánál.

A parlamenti ülésen Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője kifogásolta az iskolák nyitását, ugyanis a pedagógusok még csak az első adag oltásukat kapták meg, a képviselő szerint pedig a kormány ezzel a lépéssel veszélyezteti a tanárok egészségét.

Gulyás Gergely erre reagálva azt mondta, a pedagógusok beoltásáról az Operatív Törzs döntésének megfelelően döntöttek, s kiemelte, az amerikai gyógyszerhatóság már kijelentette, hogy például a Pfizer oltóanyaga már az első oltás után is megfelelő védelmet biztosít.

Gulyás kijelentette, “az élet folyamatossága sokkal inkább biztosítható akkor, ha az iskolák április 19-én megnyitják a kapujukat”, majd jelezte, mivel az első oltást követő két-három héten belül alakul ki a védettség, nem látja komoly kockázatát az iskolák újranyitásának.

Az ATV azt írja, Burányi később ismét megkérdezte a minisztert, hogy miért nem kezdték meg a szociális dolgozók soron kívüli oltását, Gulyás annyit reagált, a lelkészek és a pénztárosok is “sokakkal találkoznak”, konkrétumot azonban nem osztott meg az üggyel kapcsolatban.

Gulyás Gergely kijelentette, véleménye szerint a keleti vakcináknak köszönhetően van esély arra, hogy e hónap végéig akár 4,4 millió embert is be tudjunk oltani, majd úgy fogalmazott “jól látszik, hogy néhány héten belül mindenki oltáshoz juthat Magyarországon”.