Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
457,06 Ft
Bitcoin
66,998 $

Gulyás Gergely a műtétje utáni időszakról: újra kellett tanulnom járni

Mint fogalmazott, bottal magabiztosan, anélkül még bizonytalanul, de már tud járni.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt hónap végén operáción esett át, a beavatkozás pedig sikeres volt. A Miniszterelnökség korábbi közleménye szerint a beavatkozást követő rehabilitációs időszakban a politikust helyettesíteni fogják a parlamentben és a kormányülésen is. Felépüléséig feladatait Panyi Miklós államtitkár, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese látja el.

Majd március közepén arról érkezett hír, hogy a miniszter több mint egy hete elhagyta a kórházat, és jól halad a felépülése. Sőt, otthonról már a legfontosabb hivatalos feladatait is el tudja látni, ugyanakkor a rehabilitációja még legalább két hetet vesz igénybe, emiatt csak húsvét után vállal újra közszereplést. Azt viszont korábban nem lehetett tudni, milyen műtéten esett át. Ám Gulyás Gergely nemrégiben interjút adott a Mandinernek, amelynek során elárulta: Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

„Február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten estem át, amely az előző tíz nap rendkívüli fájdalmától eltekintve előzmény nélküli volt és azonnali beavatkozást igényelt. A műtét sikeres volt, de utána újra kellett tanulnom járni”. Ezt követően köszönetet mondott azoknak, akik aggódtak érte, s jókívánságaikat fejezték ki, de orvosainak és ápolóinak is rendkívül hálás volt. Míg annak kapcsán, hogy van most, úgy felelt: a két hónappal ezelőtti állapotához képest rosszul, de a műtét utáni helyzethez képest remekül.

„Minden fájdalmam megszűnt, bottal magabiztosan, anélkül még bizonytalanul, de tudok járni. Minden jel és orvosi előrejelzés szerint semmilyen maradandó hatása nem lesz a beavatkozásnak” – magyarázta. Illetve arról, hogy zajlik a rehabilitációja, azt mondta: „Gyógytornával földön, vízben és gépeken, illetve mostmár sok sétával. Még néhány hét és jó eséllyel a járásomon nem lesz nyoma a műtétnek és azzal biztatnak, hogy nyáron már futhatok vagy akár focizhatok is. Remélem így lesz”.

Ezt követően a miniszter arra is kitért, a legközelebbi munkatársai a műtét utáni héttől rendszeresen bementek hozzá, már a kórházba is, így a legfontosabb minisztériumi ügyekben döntésképes volt. Ám ideje főbb részét a felépülésére kellett fordítania. „Ezen a héten már a rehabilitáció mellett a korábbi rend szerint igyekszem dolgozni. Húsvét után pedig a kabinet- és kormányüléseken is részt veszek majd és a kormányinfók is folytatódnak” – tette hozzá Gulyás Gergely.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.