GTA 6-ra utaló jeleket találtak a GTA 5 PlayStation 5-ös előzetesében

Illusztráció
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 17. - 06:48

Rajongók úgy gondolják, megtalálták az első hivatalos utalást a Rockstar soron következő gengszter szimulátora kapcsán.

A múlt héten megtartott PlayStation Showcase bemutató egészen parádésra sikeredett, azonban a GTA-sorozat szerelmesei ismét hoppon maradtak, hiszen azon túl, hogy a hatodik epizódról fél szó sem esett, bejelentették, hogy a GTA 5 next-gen változatának piacra dobását egészen 2022 márciusára halasztották.

A rövidke traileren és a csúszás közzétételén kívül túl sok újdonsággal nem szolgált a Rockstar, egy szemfüles rajongó azonban kiszúrt egy gépkocsit a felvételen, amelynek rendszámtáblája szerinte az új részre utalhat – írta a Game Rant magazin.

A szóban forgó rendszámtábla a 61SAL890 jelzést kapta, ami a „6 is a late 90s” kifejezést jelentheti, amely magyarra lefordítva azzal egyenlő, hogy a „hatodik rész a 90-es évek végén” játszódhat.

Természetesen mindez puszta találgatás, sokak szerint csak véletlen egybeesésről, illetve szándékos projekcióról van szó, a rajongók ugyanis már minden egyes apróságba olyan dolgokat látnak bele, amelyeknek valójában közük sincs az igazsághoz.

Érthető a kétségbeesettség és frusztráltság a részükről, mivel a Rockstar már több mint 8 éve nem adott ki új GTA-t, és az ötödik rész 2022-es next-gen verziójának érkezésével a várakozás még jócskán kitolódhat.