Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,71 Ft
Euró
385,48 Ft
Font
450,81 Ft
Bitcoin
67,012 $

Hasznos újítás jön a Gmailbe

Van, hogy egy hírlevél hasznos, de ha naponta több tucat érkezik, azt nem sokan díjazzák. Ezen a helyzeten könnyíthet a Gmail mobilos verziójában nyomokban már fellelhető újítása.

...svg content...Fotó: Unsplash
Mobil

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Ahogy azt már megírtuk, a Google a spam- és adathalász-támadások elleni védelem megerősítése érdekében elkezdte automatikusan blokkolni a tömeges küldőktől érkező emaileket, melyek nem felelnek meg a szigorúbb spamküszöbértékeknek, s melyek nem hitelesítik az üzeneteiket az új irányelveknek megfelelően.

Az ezzel kapcsolatos részletekről ebben a cikkben számoltunk be bővebben, de a hírek szerint a Google már teszteli a Gmail mobilos (androidos) alkalmazásában azt a megoldást, amely végre véget vethet a bosszantó hírlevél-tengernek. A HVG azt írja, az újítás lényege, hogy a segítségével a levelező az eddigieknél hatékonyabb módon tereli egy helyre a beérkező hírleveleket. Soron kívül Elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász vezetői ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze

Az újdonságra utaló kódot megtaláló fejlesztő, AssembleDebug az X-en azt írta, rejtett beállításokkal tudta csak megjeleníteni a szolgáltatást, amit a bal felső sarokban található hamburger ikonra nyomva lehet majd fellelni. Itt a Gmail számos opciója között feltűnik egy Manage Subscribtions nevű menüpont.

Az alkalmazás kódja szerint a szűrők az egy feladótól beérkezett levelek száma alapján fognak működni. Így elkülönülnek azok a levelek, amelyekből a feladó 10-nél kevesebbet, 10 és 20 között, valamint 20-nál többet küld negyedévente. A rendszer vélhetően a levelek szerkezetét is vizsgálja majd valamilyen módon – részletezik.

Egyúttal a cikkben azt is kiemelik: a leiratkozás innentől kezdve már egyszerű lesz, a cég logóját ugyanis meg fogja jeleníteni a Gmail a leiratkozás gomb mellett, bár az újdonság széles körben történő bevezetésének dátuma még kérdéses. Egyébként korábban arra is kitértünk, mit lehet tenni, ha valaki esetleg elküldött egy emailt, amit nem kellett volna. Semmi ok a pánikra, van megoldás.