Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Elküldtél egy emailt, amit nem kellett volna? Semmi ok a pánikra, van megoldás

A Gmailt használók számára nagy segítséget jelenthet ez az opció.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

Életünk során számos olyan helyzet adódhat, amikor a tervezettnél hamarabb küldünk el egy emailt, amely esetleg így egy félbemaradt üzenetnek tűnik, vagy pedig utólag jövünk rá, hogy más megfogalmazás kellett volna, valami fontos (például egy csatolmány) kimaradt, rossz címzettnek juttattuk el, így jó volna visszahívni azt. A Gmail-felhasználók számára jó hír, hogy van erre lehetőség – írja a Femina.

A cikkben kiemelik: a visszavonásra nem korlátlan ideig van lehetőség, ugyanakkor a funkció így is nagy segítséget jelenthet. Mindemellett arra is van lehetőség, hogy beállítsuk, hogy a lehető legtovább a rendelkezésünkre álljon a hasznos gomb. A Gmail felületén a levél elküldése után automatikusan felugrik egy kis ablak, Visszavonás gombbal ellátva. Alapesetben csak 5 másodpercig látszik, de ezt egy egyszerű beállítással kitolhatjuk. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

A Gmailbe való bejelentkezés után kattintsunk a Beállítások ikonra, majd Az összes beállítás megtekintésére. Ott az Általános fülön keressük ki a Küldés visszavonása opciót, a legördülő listában pedig kiválaszthatjuk, hogy egy email elküldése után 5, 10, 20 vagy 30 másodpercig legyen elérhető a Visszavonás gomb. Itt érdemes a leghosszabb időt beállítani, hiszen megeshet, hogy az email elküldése után nem azonnal tűnik fel, hogy hibáztunk – részletezik.

Ám ha az email elküldését követően a Visszavonásra kattintunk, a képernyőn ismét a levél szerkesztése jelenik meg, amit úgy folytathatunk, mintha mi sem történt volna. A címzett ilyenkor nem kapja meg a levelet, illetve jelzés sem érkezik számára arról, hogy küldtünk valamit, de visszavontuk, ami szintén jó hír. A visszavont levél pedig a Piszkozatok mappában várakozik, míg útjára nem engedjük, vagy el nem vetjük.

Mobilalkalmazásban is ugyanígy működik minden, tehát ez az opció nem csak akkor működik, ha számítógépen vagy laptopon írjuk az emailt – jegyzik meg a cikkben. De korábban azt is megírtuk, hogy hiánypótló funkcióval könnyítette meg az androidos felhasználók életét a Google, amely a frissítés óta már minden felhasználó számára elérhető, ha pedig már megbántuk, hogy feliratkoztunk egy hírlevélre, a Gmailnek erre is van megoldása.