Gigantikus árbevételt ért el az LG, történetének legnagyobbját

Fotó: Unsplash/Mohammad Dadkhah
not image

Takács Petra

2022. május 2. - 15:00

Ilyen hihetetlen mértékű árbevételre korábban nem volt példa: az LG üzemi nyeresége 1,88 ezer milliárd dél-koreai vont tett ki.

Az LG Electronics Inc. (LG) 21,11 ezer milliárd von (17,53 milliárd dollár) forgalmat bonyolított le az idei év első negyedévében, ami éves összevetésben 18,5 százalékos emelkedés, és a dél-koreai vállalat történetének a legnagyobb negyedéves árbevételét jelenti – közölte a társaság pénteken.

Az MTI-nek eljuttatott közleményben kiemelték: az üzemi nyereség 1,88 ezer milliárd vont (1,56 milliárd dollár) tett ki január-márciusban, ami 6,4 százalékos növekedésnek felel meg.

A háztartási gépeket és légkondicionálási megoldásokat felölelő üzletág rekordnagyságú negyedéves árbevételt ért el – tájékoztattak.

Kiemelkedően teljesített a járműalkatrész üzletág is, az autógyártók ugyanis a globális félvezetőhiányra reagálva fokozták proaktív és megelőző jellegű beszerzéseiket. A szórakoztató elektronikai részleg növekvő forgalma pedig a prémium kategóriás eszközök iránti erős keresletnek volt köszönhető – olvasható a közleményben.

(MTI)