Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
64,177 $

Karalábé-krémleves – tápláló és finom

Ezúttal egy végtelenül egyszerű receptet hoztunk, ami tökéletes választás lehet március első hetére.

Fotó: Unsplash/Markus Spiske
Egészség/Életmód

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha a februári időjárás a meteorológusok szerint meglepően enyhe volt, s március első napjai is kifejezetten naposak és derűsek voltak, március első hete kevésbé lesz ilyen meleg: változékony, kicsit szeles és néhol csapadékos hét vár ránk a jövő héten.

Mivel pedig egyes területeken még az éjszakai fagy is visszatér, érdemes előnyben részesíteni a kicsit téliesebb ételeket, például a tápláló és sűrű krémleveseket. Mi most épp egy ilyen szuper receptet hoztunk, mely ízeivel a tavaszba repít, miközben megmelenget a lehűlésben. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

Karalábé-krémleves

Hozzávalók:

2 db közepes méretű karalábé
8 dl víz
1 csokor friss bazsalikom (szárított is megfelel, de a frissnek isteni az íze)
2 dl főzőtejszín
só, fehér bors
4 gerezd fokhagyma
olívaolaj

Elkészítés:

Első lépésként a karalábét meghámozzuk és felkockázzuk, majd a fokhagymát felaprítjuk. Ezt követően olívaolajon megdinszteljük a fokhagymát, majd jöhet rá a karalábé is. Körülbelül 5-10 percig pároljuk fedő alatt.

Ekkor jöhet bele a só és a bors, majd felöntjük a vízzel. Az egészet puhára főzzük, beledobjuk a bazsalikomot, majd a tűztől levéve leturmixoljuk. Utolsó lépésként beletesszük a tejszínt, rottyantunk rajta egyet és már tálalhatjuk is.